Αθλητισμός

«Αρνήθηκε την κλήση στην Εθνική ο Παππάς»

Η μη κλήση του Νίκου Παππά στην Εθνική ομάδα μπάσκετ για το Προολυμπιακό τουρνουά οφείλεται σε άρνηση του παίκτη, όπως τόνισε ο Φώτης Κατσικάρης.

Σε δηλώσεις του ο Ομοσπονδιακός τεχνικός  τόνισε πως ο γκαρντ του Παναθηναϊκού αρνήθηκε την κλήση λόγω της δυσαρέσκειας που είχε εκφράσει τα προηγούμενα χρόνια.

Όσον αφορά στο εξωαγωνιστικό κομμάτι είχε κάποια παράπονα ο Νίκος προς το πρόσωπό μου και τα εξέφρασε δημόσια. Δεν έχουμε δουλέψει μία ημέρα μαζί και παρ' όλα αυτά είπε κάποια πράγματα. Δεν μπορώ να πω σε δημόσιο διάλογο με κανέναν παίκτη. Είναι κρίμα. Κάναμε προσπάθεια να έχουμε επαφή μαζί του, με τον Κώστα Μίσσα που τον είχε στις μικρές Εθνικές. Ένας παίκτης που έχει άρνηση και δεν μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί του, δεν μπορείς να λύσεις το πρόβλημα. Δεν μπορώ να πιέσω κανέναν. Είναι ένας παίκτης που έχει ταλέντο και είναι κρίμα και ένας παίκτης που μπορεί να δώσει πάρα πολλά.

 Αλλά, η Εθνική πρέπει να έχει αρχές. Δεν είναι σύλλογος. Ξέρουμε ότι οι παίκτες έρχονται να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους και ξέρουμε πόσο αγαπάει το μπάσκετ ο Έλληνας. Η Εθνική αντιπροσωπεύει αρχές, εκπέμπει υγεία, ανταγωνιστικότητα και αυτό θέλουμε να τη διακρίνει τα επόμενα χρόνια», δήλωσε σχετικά ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός σε ερώτηση για τη μη κλήση του Νίκου Παππά.

«Γνωρίζουμε ότι είναι ένα τουρνουά ειδικών καταστάσεων. Θα παίξουν πολλοί παράγοντες ρόλο. Κατά πόσο θα εμφανιστούμε έτοιμοι από το πρώτο παιχνίδι. Γνωρίζουμε ότι έχουμε παίκτες από διαφορετικές καταστάσεις. Κάποιοι παίζουν ακόμη, κάποιοι τέλειωσαν πολύ νωρίς, κάποιοι έχουν μικρά θεματάκια. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την καλύτερη επιλογή», ήταν η αρχική τοποθέτηση του Φώτη Κατσικάρη.

Για το Προολυμπακό τουρνουά: «Σίγουρα είναι πρόκληση γιατί θα μπουν νέα παιδιά στην ομάδα. Σίγουρα θα θέλαμε περισσότερο χρόνο προετοιμασίας για να ενταχθούν στην ομάδα. Είναι πρόκληση και για τα παιδιά, καθώς θα πρέπει να προσαρμοστούν και να μπουν στο κλίμα. Θεωρώ ότι θα τα καταφέρουμε. Ξέρουμε την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα τους. Με εξιτάρει αυτή τη κατάσταση, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρουμε».

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε μία σύντομη ανάλυση που είναι ειδική περίπτωση παγκοσμίως. Οι συνθήκες είναι διαφορετικές. Οι Μπακς του έδωσαν μία ιδιαίτερη ευκαιρία, του έδωσαν την μπάλα στα χέρια. Την πρώτη του χρονιά, έπαιζε πολύ μακριά από την μπάλα, όπως και σε μας. Πέρσι λίγο πιο κοντά και φέτος θα είναι ένας παίκτης που θα αποφασίζει για εμάς».

Για το μπάσκετ που θα παίζει η Εθνική: «Θα πάμε στο μπάσκετ του 2014 κα έχουμε παίκτες να παίξουμε καλύτερα και τον Αντετοκούνμπο σε διαφορετικό ρόλο που είναι τεράστιο πλεονέκτημα για εμάς. Θα είμαστε ακόμη πιο αποτελεσματικοί και θα παίξουμε πιο ελκυστικό μπάσκετ. Και η άμυνα που θα παίξουμε έχει σχέση με τις κλήσεις των παιδιών. Ξέρουμε τους αντιπάλους μας. Η δική μας η ομάδα με τον Γιάννη και χωρίς τον Γιάννη θα ήταν διαφορετική με τους παίκτες που θα είναι δίπλα του. Πάντα με γνώμονα και σημείο αναφοράς τον Γιάννη, έχει μεγάλη σημασία οι παίκτες που θα είναι δίπλα του».

Για τη συνύπαρξη κορυφαίων γκαρντ, όπως ο Ζήσης, ο Σπανούλης και ο Διαμαντίδης: «Είχαμε την τεράστια τύχη να δούμε τα καλύτερα γκαρντ που έχουν περάσει από την Ευρώπη. Αυτό τυχαίνει, δεν μπορείς να το προγραμματίσεις. Αυτοί οι παίκτες είχαν τα πάντα, ταλέντο, εξυπνάδα και μπορούσαν να παίξουν και οι τρεις μαζί. Οι παίκτες σου δίνουν το κίνητρο να κάνεις καινούργια πράγματα. Το μπάσκετ αλλάζει και πάει στην αθλητικότητα, την ταχύτητα και τη δύναμη και αν καταφέρουμε να βάλουμε και το IQ του Έλληνα, θα παίξουμε ένα μπάσκετ για το οποίο ο κόσμος θα είναι περήφανος».

Σχόλια