default-image

«Καθάρισε» ο Μίλικ για την Πολωνία

Ποδόσφαιρο
«Καθάρισε» ο Μίλικ για την Πολωνία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με το γκολ του Αρκάντιους Μίλικ, η Πολωνία ξεκίνησε νικηφόρα τις υποχρεώσεις της στο Euro  επικρατώντας με 1-0 της Βόρειας Ιρλανδίας.

 Άκρως αμυντικό το πλάνο του Μάικλ Ο'Νιλ, με την Βόρειο Ιρλανδία να μπαίνει στο γήπεδο με στόχο να μην δεχτεί γκολ. Αυτό είχε αποτέλεσμα στο πρώτο ημίχρονο, καθώς η Πολωνία ήταν σχεδόν διαρκώς στην επίθεση, αλλά είχε μόνο δύο καλές ευκαιρίες.

Αυτές ήταν το άστοχο σουτ του Αρκάντιους Μίλικ στο 31ο λεπτό και το σουτ του Μπάρτος Καπούστκα στο 39ο, με τον Μάικλ ΜακΓκόβερν να διώχνει σε κόρνερ, ενώ οι συμπαίκτες του δεν πάτησαν την αντίπαλη περιοχή στο πρώτο 45άλεπτο!

Η Πολωνία κατάφερε να "λυγίσει" την Βορειοϊρλανδική άμυνα στο 51', όταν ο Γιάκουμπ Μπλαστσικόβσκι μπήκε στην περιοχή από δεξιά, έκανε το γύρισμα στον Μίλικ και ο επιθετικός του Άγιαξ άνοιξε το σκορ, στέλνοντας με αριστερό πλασέ την μπάλα στα δίχτυα του ΜακΓκόβερν.

Η Βόρειος Ιρλανδία άρχισε μετά το 60' να ρισκάρει και να ψάχνει τρόπο να βρεθεί στην αντίπαλη περιοχή. Είναι χαρακτηριστικό πως δημιούργησε τρεις ευκαιρίες για να ισοφαρίσει, στις δύο Ουάσινγκτον και Στίβεν Ντέιβις δεν κατάφεραν να κάνουν τελική προσπάθεια, ενώ ενδιάμεσα ο Λάφερτι προσπάθησε να σκοράρει ανάποδο "ψαλίδι" εκτός μεγάλης περιοχής!

ΠΟΛΩΝΙΑ: Στσέσνι, Πίστσεκ, Γκλικ, Πάζνταν, Γεντζέιτσικ, Ματσίνσκι (78' Γιοντλόβιετς), Κριχόβιακ, Μπλαστσικόβσκι (89' Γκροσίτσκι), Καπούστκα (88' Πέσκο), Μίλικ, Λεβαντόβσκι.

Β. ΙΡΛΑΝΔΙΑ: ΜακΓκόβερν, ΜακΛόχλιν, Κάθκαρτ, Τζόνι Έβανς, ΜακΌλεϊ, Νόργουντ, Μπερντ (76' Γουόρντ), Στίβεν Ντέιβις, ΜακΝερ (46' Ντάλας), Σέιν Φέργκιουσον (66' Ουάσινγκτον), Λάφερτι.

ΠΗΓΗ: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News