default-image

Νίκη με γκολάρα Μόντριτς η Κροατία

Αθλητισμός
Νίκη με γκολάρα Μόντριτς η Κροατία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νικηφόρο ξεκίνημα για την Κροατία στο Euro της Γαλλίας, καθώς επικράτησε 0-1 της Τουρκίας για τον 3ο όμιλο της διοργάνωσης. Η γκολάρα του Μόντριτς έκρινε τη νίκη υπέρ των Κροατών, ενώ για την ομάδα του Φατίχ Τερίμ, οι Αρντά Τουράν και Χακάν Τσαλχάνογλου ήταν κατώτεροι των προσδοκιών.

Μόλις στο δεύτερο λεπτό η Κροατία έγινε απειλητική με τον Ίβαν Ράκιτιτς από κοντά να βρίσκει την μπάλα με το γόνατο, στο 28' ο Βολκάν Μπαμπατζάν μπλόκαρε την μπάλα από την κεφαλιά του Μίλαν Μπάντελ και στην μοναδική καλή τουρκική στιγμή ο Οζάν Τουφάν πήρε την κεφαλιά από την σέντρα του Γκιοκχάν Γκονιούλ και ο Ντάνιελ Σούμπασιτς μπλόκαρε πάνω στην γραμμή με δεύτερη προσπάθεια.

Παιχνίδι κέντρου με αρκετές "μονομαχίες" στο πρώτο 40άλεπτο, αλλά στο 41' ο Λούκα Μόντριτς άνοιξε το σκορ με ένα καταπληκτικό γκολ. Ο Σελτσούκ Ινάν έδιωξε την μπάλα από την περιοχή του και ο άσος της Ρεάλ έπιασε ένα τρομερό σουτ στην κίνηση, εκτός περιοχής και νίκησε τον Μπαμπατζάν για το 0-1.

Μέσα δύο λεπτά ο αρχηγός της Κροατίας, Ντάριο Σρνα, είχε δύο σπουδαίες ευκαιρίες. Στο 52' εκτέλεσε απευθείας φάουλ και η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, στο 54' το σουτ του μέσα από την περιοχή πέρασε λίγο άουτ.

Οι Τούρκοι έδειχναν ανήμποροι να αντιδράσουν και οι Κροάτες πίεζαν για το δεύτερο γκολ, χάνοντας νέα ευκαιρία στο 60' με τον Μπρόζοβιτς, ενώ στο 65' ο Φατίχ Τερίμ έβγαλε τον Αρντά Τουράν, βάζοντας και δεύτερο επιθετικό, τον Μπουράκ Γιλμάζ.

Έπαιξε δίδυμο με τον Τζενκ Τοσούν μόνο για 4 λεπτά, καθώς στο 69' ο επιθετικός της Μπεσίκτας άφησε την θέση του στον Εμρέ Μορ τον 18άχρονο που πρόσφατα απέκτησε η Ντόρτμουντ από τη Νόρτζελαντ με 9.500.000 ευρώ.

Στο 72' η Κροατία είχε και δεύτερο δοκάρι, αυτήν την φορά με την κεφαλιά του Πέρισιτς, ενώ λίγο νωρίτερα ο Μπρόζοβιτς είχε αποτύχει να βρει την μπάλα με προβολή προ κενής εστίας από μπαλιά του Πέρισιτς.

ΤΟΥΡΚΙΑ: Βολκάν Μπαμπατζάν, Γκιοκχάν Γκιονιούλ, Μεχμέτ Τοπάλ, Χακάν Μπαλτά, Σελτσούκ Ινάν, Οζάν Τουφάν, Ογκουζχάν Εζιακούπ (46' Βολκάν Σεν), Χακάν Τσαλχάνογλου, Αρντά Τουράν (65' Μπουράκ Γιλμάζ), Τζενκ Τοσούν (69' Εμρέ Μορ).

ΚΡΟΑΤΙΑ: Σούμπασιτς, Σρνα, Τσόρλουκα, Βίντα, Στρίνιτς, Μπάντελ, Μόντριτς, Ράκιτιτς (89' Σίλντενφελντ), Μπρόζοβιτς, Πέρισιτς (87' Κράμαριτς), Μάντζουκιτς (93' Πιάτσα).

Πηγή: www.sport-24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News