Αθλητισμός

Χιλιάδες κόσμου είπε «αντίο» στον Μοχάμεντ Άλι

Περισσότεροι από 22.000 άνθρωποι βρέθηκαν στην κηδεία του Μοχάμεντ Άλι προκειμένου να πουν «αντίο» στο θρύλο της πυγμαχίας.

Η διαθρηκσευτική τελετή πραγματοποιήθηκε στη γενέτειρα του Μοχάμεντ Άλι, το Λούιβιλ, ενώ χιλιάδες ήταν οι γνωστοί και άγνωστοι που θέλησαν να παραβρεθούν αποχαιρετώντας ένα θρύλο.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους και οι Μπιλ Κλίντον, Μάικ Τάισον, Μπίλι Κρίσταλ και πολλοί ακόμα, ενώ διαβάστηκε και σχετική επιστολή του Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος δεν μπόρεσε να δώσει το «παρών», καθώς έπρεπε να παραστεί στην αποφοίτηση της κόρης του.

Στον επικήδειό του ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον επισήμανε: «Ο Μοχάμεντ Άλι ήταν ένας ελεύθερος άνθρωπος. Νομίζω πως από πολύ νεαρή ηλικία αποφάσισε να γράψει τη δική του ιστορία. Αποφάσισε να μην είναι ποτέ ανίσχυρος. Είτε είχε να κάνει με τη θρησκεία του είτε με τον τόπο του, είτε με τις προσδοκίες του κοινού, εκείνος δεν έδινε σημασία στα αρνητικά ή θετικά σχόλια και προσπαθούσε με όλες του τις δυνάμεις να γράψει τη δική του ιστορία».

Σχόλια