default-image

Ο Σταύρος Λαμπράκης για όλα στο Ράδιο 9.84 (βίντεο)

Αθλητισμός
Ο Σταύρος Λαμπράκης για όλα στο Ράδιο 9.84 (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η συνεργασία του ΟΦΗ με τον Σταύρο Λαμπράκη, είναι μια νέα σελίδα, για τον εδώ και λίγες μέρες τιμ μάνατζερ της ομάδας. Έχοντας αναλάβει τα καθήκοντα του, μίλησε για όλους και για όλα στο «Ραδιο 9.84» και την εκπομπή του Στέλιου Μαλτεζάκη. Η αποχώρηση από τον Εργοτέλη και τα σχόλια που ακολούθησαν, το όραμα για τον ΟΦΗ και όλες οι πτυχές που απασχολούν πλέον την πορεία του. Αποκάλυψε ότι ήταν ιδρυτικό μέλος της θύρας 4 και τόνισε ότι ο ΟΦΗ πρέπει να επανέλθει εκεί που ανήκει.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Σταύρου Λαμπράκη:

Για τις σκέψεις μετά τη συμφωνία με τον ΟΦΗ: «Οι πρώτες εντυπώσεις είναι πάρα πολύ θετικές. Οι άνθρωποι της ομάδας, μου έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση. Αυτό που έβλεπα και άκουγα, το διαπίστωσα στη συζήτηση. Έχουν όραμα και βλέψεις για τον ΟΦΗ, ενώ εγώ θα κάνω ότι μπορώ για να βάλω το λιθαράκι μου, στο οικοδόμημα αυτό».

Για τις αναφορές του προέδρου του Εργοτέλη, Γιώργου Βρέντζου: «Καταρχήν, δεν υπήρχε συμφωνία. Υπήρχαν συζητήσεις και μία πρόταση τις τελευταίες ημέρες, ενώ από την πλευρά μου είπα ότι θα απαντήσω σε δύο μέρες. Η απάντηση μου ήταν τελικά αρνητική και δεν υπήρξε συμφωνία».

Για το δίλλημα που αφορούσε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του: «Ήταν μια δύσκολη απόφαση. Την είχα όμως σχεδόν πάρει, από την ημέρα που σταμάτησε ο Εργοτέλης. Είχα ευχαριστήσει αυτούς που ένιωθα ότι πρέπει να ευχαριστήσω, γιατί 16 χρόνια που ήμουν στον Εργοτέλη δέθηκα πραγματικά με την ομάδα, ως παίκτης, αλλά και ως τιμ μάνατζερ. Έκλεισε ο κύκλος μου και έδωσα ότι μπορούσα. Πήρα την απόφαση να ανοίξω μια νέα σελίδα, σε μια μεγάλη ομάδα. Υπάρχει συναίσθημα από τη μικρή μου ηλικία για τον ΟΦΗ. Με εκφράζει το όραμα της διοίκησης και μέσα από την δουλειά θα προσπαθήσω να βοηθήσω».

Για τα σχόλια που αφορούν την αποχώρηση του από τον Εργοτέλη: «Εγώ δεν κρατώ κακία σε κανένα. Την πόρτα του Μαρτινέγκο δεν έχει δικαίωμα να μου την κλείσει κανείς. Ίσως αυτό ειπώθηκε πάνω στην στεναχώρια της στιγμής. Ξαναλέω ότι εγώ δεν κρατάω κακία».

Σχετικά με την παρουσία ανθρώπων του ποδοσφαίρου στον ΟΦΗ: «Νομίζω ότι στα θετικά της προσπάθειας είναι τα πρόσωπα αυτά. Άνθρωποι με ιστορία στο ποδόσφαιρο, που έχουν βοηθήσει την ομάδα, όπως ο Νίκος Νιόπλιας. Ανέλαβε την ομάδα στα δύσκολα, βοήθησε πάρα πολύ αγωνιστικά και ψυχολογικά, ενώ με τα παιδιά που προϋπήρχαν και τις προσθήκες, επετεύχθη ο στόχος. Η διοίκηση ήταν συνεπείς και ταυτόχρονα διορθώθηκαν τα λάθη του καλοκαιριού».

Για τις πρώτες του κινήσεις ως τιμ μάνατζερ: «Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μια προεργασία και ψάξιμο. Τώρα, με το κλείσιμο της υπόθεσης του προπονητή, μαζί θα σχεδιάσουμε την ομάδα. Τους παίκτες που υπάρχουν και τυχόν κενά που θα πρέπει να καλυφθούν. Θα κοιτάξουμε για καλούς παίκτες, με φλόγα και κίνητρο για το νέο πρωτάθλημα της Football League».

Για την οριστικοποίηση της παραμονής Νιόπλια: «Έτσι πιστεύω ότι θα γίνει. Με το Νίκο, έχω ένα πολύ καλό κώδικα επικοινωνίας. Είναι άριστος γνώστης του ποδοσφαίρου, και θέλω να πιστεύω, ότι και εγώ μετά από τόσα χρόνια στο ποδόσφαιρο έχω τις παραστάσεις και την εμπειρία. Πρέπει το γκρουπ να δουλέψει απερίσπαστα για το στόχο».

Για το διοικητικό προφίλ του ΟΦΗ: «Η διοίκηση είναι πολύ δυνατή και ενδέχεται να δυναμώσει κι άλλο. Η πρώτη προϋπόθεση για να πάει ο ΟΦΗ καλά, είναι να φτιάξουμε ορισμένα θέματα, στα οποία είχε μείνει πίσω. Με πολύ δουλειά θα τα φτιάξουμε, ώστε η ομάδα να γίνει ξανά μεγάλη, όπως την έχει γνωρίσει ο κόσμος».

Για τις υποδομές και την ακαδημία: «Μια μεγάλη ομάδα δεν υπάρχει χωρίς υποδομές. Είναι κάτι πολύ βασικό για ένα μακροπρόθεσμο πλάνο. Θέλει υπομονή και επιμονή. Οργάνωση και ανθρώπους που θα γνωρίζουν καλά το αντικείμενο».

Για το πρωτάθλημα της Football League: «Είναι ένα πρωτάθλημα που ταλανίζεται από οικονομικά προβλήματα. Ίσως περισσότερες από τις μισές ομάδες. Υπάρχουν δυσκολίες στην καθημερινότητα. Είναι πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων και θεωρώ, ότι περίπου έξι ομάδες θα πάνε για τον τίτλο».

Για τον ΟΦΗ που οραματίζεται: «Αυτό που πρέπει να φτιάξουμε είναι μια ομάδα που θα έχει πρωταγωνιστικούς στόχους. Θα μπορεί να παίρνει το αποτέλεσμα και θα παίζει καλό ποδόσφαιρο. Να το ευχαριστιούνται οι ποδοσφαιριστές και ο κόσμος. Μια ομάδα, που δεν θα δέχεται να χάνει. Πρέπει όλοι να μάθουν τι εστί πρωταθλητισμός, τι είναι ο ΟΦΗ, για να έρθουν τα αποτελέσματα. Πιστεύω ότι θα δημιουργηθεί ένα δυνατό σύνολο, εν δυνάμει Σούπερ Λίγκας, που θα πρωταγωνιστήσει. Με σεμνότητα και ταπεινότητα, χωρίς να υποτιμούμε κανένα αντίπαλο. Φυσικά ο παράγοντας έδρας, θα δώσει το μεγαλύτερο μπόνους».

Για τα μεταγραφικά και τον σχεδιασμό της ομάδας: «Θα κουβεντιάσουμε με τον προπονητή, όταν κλείσει και τυπικά το ζήτημα. Ένα ρόστερ 25-26 παικτών, είναι ένας καλός αριθμός. Ο Ρομάνο ήταν πολλά χρόνια στον Εργοτέλη και διακρίνεται για τον επαγγελματισμό του. Αν και σε μεγάλη ηλικία ποδοσφαιρικά έχει ζήτηση. Στις μεταγραφές υπάρχουν πολλοί παράμετροι για να κάνεις μια επιλογή. Υπάρχει προεργασία στο κομμάτι της ενίσχυσης, αλλά όλα θα γίνουν με τη σειρά τους».

Για το όνειρο του να παίξει στον ΟΦΗ: «Μεγάλωσα στα Καμίνια. Το όνειρο μου ήταν να παίξω στον ΟΦΗ. Από το 1985 και μετά έζησα όλες τις μεγάλες στιγμές, το Κύπελλο, τις εξόδους στην Ευρώπη, ήμουν στο γήπεδο. Ήταν επιρροές όλα αυτά και ως φίλαθλος. Όλοι ήταν περήφανοι για τον ΟΦΗ. Είναι κοινωνικό φαινόμενο, όταν την Δευτέρα κάνεις κάποιους άλλοτε χαρούμενους και άλλοτε λυπημένους».

Αποκάλυψε μάλιστα ότι ήταν ιδρυτικό μέλος της θύρας 4: «Στην εφηβική μου ηλικία, ήμουν από τα ιδρυτικά μέλη της θύρας 4. Από τους πρώτους πενήντα, που υπογράψαμε για να γίνει. Με την Αταλάντα είχα πάει στη Θεσσαλονίκη, 17 χρονών, ακόμα με κυνηγάει η μάνα μου. Ο ΟΦΗ μπορεί να τα ξανακάνει αυτά. Ειδικά με τους ανθρώπους που είναι τώρα στη διοίκηση».

Κλείνοντας έστειλε το μήνυμα του: «Θέλω να πω, ότι όλοι εμείς που έχουμε κληθεί να δουλέψουμε στον ΟΦΗ, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Να επιστρέψει η ομάδα εκεί που αξίζει και να έχει ανάλογη πορεία με το παρελθόν».

Σημαντικό μέρος της συνέντευξης Λαμπράκη και στο βίντεο που ακολουθεί:

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_1fy6zktm/
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News