default-image

Οι πλουσιότεροι αθλητές προκαλούν ζάλη

Αθλητισμός
Οι πλουσιότεροι αθλητές προκαλούν ζάλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζάλη προκαλούν για μία ακόμα φορά τα ποσά που θα προσθέσουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς οι αστέρες του αθλητισμού. Το "Forbes" ανακοίνωσε τη λίστα με τους καλύτερα αμειβόμενους αθλητές για το 2016 και η πρώτη δεκάδα παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον.

Φυσικά, πριν αναλωθούμε στα επί μέρους στοιχεία, αξίζει να σημειώσουμε ότι η μάχη για την κορυφή κρίθηκε στο νήμα αφού τους τρεις πρώτους τους χωρίζουν μόλις δέκα εκατομμύρια δολάρια.

Στην κορυφή βρέθηκε ο Κριστιάνο Ρονάλντο ο οποίος για το 2016 θα εισπράξει 88 εκατομμύρια δολάρια τα 56 από αυτά μέσα από το συμβόλαιο του με τη Ρεάλ και τα άλλα 32 από τους χορηγούς του. Στη δεύτερη θέση είναι ο Μέσι με 81,4 εκατομμύρια με την τριάδα να συμπληρώνεται από τον ΛεΜπρον Τζέιμς που θα βάλει και αυτός 77.2 εκατομμύρια δολάρια.

Ο άσος του ΝΒΑ, όπως και ο Φέντερερ που τον ακολουθεί βγάζουν σαφέστατα περισσότερα χρήματα από τις χορηγίες τους παρά από τα λεφτά που βγάζουν από το άθλημα τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ελβετός έβγαλε μόλις 7,8 εκατομμύρια η ώρα που από τις χορηγίες προσθέτει στον τραπεζικό του λογαριασμό 60 εκατομμύρια.

Η πρωτιά του μπέιμπολ και η μοναξιά του Μπολτ

Ρίχνοντας μία γρήγορη ματιά στη σχετική λίστα εκείνο που μπορεί κανείς εύκολα να διαπιστώσει είναι ότι τα αθλήματα τα οποία έχουν μεγαλύτερη ανάπτυξη στις ΗΠΑ είναι εκείνα που έχουν και τις περισσότερες συμμετοχές. Μπείζμπολ, ράγκμπι και μπάσκετ βρίσκονται στην πρώτη τριάδα, ενώ ο Μπολτ είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος του στίβου επιβεβαιώνοντας το γεγονός ότι είναι ο μοναδικός σταρ στο άθλημα του.

Ο μικρότερος, ο μεγαλύτερος και η απουσία των γυναικών

Στην πρώτη κατοστάδα ο μικρότερος ηλικιακά είναι ο 22χρονος γκόλφερ, Τζόρνταν Σπιθ που βγάζει μόλις 52,8 εκατομμύρια δολάρια και βρίσκεται στην ένατη θέση της σχετικής λίστα. Δεύτερος μικρότερος είναι ο Νεϊμάρ με 37,5 εκατομμύρια έσοδα όντας στην 21η θέση και τρίτος ο Κάιρι Ίρβινγκ με 27,6 εκατομμύρια δολάρια. Αντίθετα, ο μεγαλύτερος αθλητής στη σχετική λίστα είναι ο Φιλ Μίκελσον που βρίσκεται στην όγδοη θέση και στα 45 του βγάζει από το γκολφ και από τις χορηγίες του 52,9 εκατομμύρια δολάρια.

Ένα άλλο αξιοσημείωτο γεγονός είναι στους 100 πρώτους αθλητές με τις υψηλότερες αμοιβές μόλις δύο είναι γυναίκες. Αμφότερες προέρχονται από το χώρο του τένις και είναι η Σερένα Γουίλιαμς και η Μαρία Σαραποβα. Η πρώτη βρίσκεται στην 40η θέση και η δεύτερη στην 88η.

Πηγή:  http://www.sport-24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News