Αθλητισμός

Βασιλακόπουλος: Έρχεται μεγάλη διοργάνωση στην Κρήτη

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα «Η ανάπτυξη του Μπάσκετ στην Περιφέρεια» που συνδιοργάνωσαν η Περιφερειακή Επιτροπή Κρήτης - Αιγαίου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) με την Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης (ΕΚΑΣΚ).

Η είδηση στην ημερίδα βγήκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Γιώργου Βασιλακόπουλου ο οποίος προανήγγειλε την διεξαγωγή μεγάλης διοργάνωσης την επόμενη χρονιά στην Κρήτη.

Η αλήθεια είναι ότι τόσο η ΕΟΚ όσο και η FIBA είναι απόλυτα ικανοποιημένες από τις μεγάλες διοργανώσεις που έχει φιλοξενήσει κατά το παρελθόν το Ηράκλειο και μία τέτοια απόφαση δεν αποτελεί έκπληξη. Τώρα, ποια διοργάνωση θα είναι αυτή δεν θέλησε να αποκαλύψει.

Ο ισχυρός άνδρας της Ελληνικής Ομοσπονδίας αναφέρθηκε εκτενώς και στην κόντρα που υπάρχει ανάμεσα στην Ευρωλίγκα και την FIBA, υπερασπιζόμενος τις θέσεις της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ενώ αναφέρθηκε στο ντόπινγκ αλλά και την εμπορευματοποίηση του αθλητισμού φέρνοντας ως παράδειγμα το εισιτήριο που κλήθηκαν να πληρώσουν όσοι παραβρέθηκαν στην κηδεία του Μοχάμεντ Άλι.

Για την ανάπτυξη του μπάσκετ στην Περιφέρεια μίλησε ο Ομοσπονδιακός προπονητής και τεχνικός σύμβουλος Εθνικών ομάδων της ΕΟΚ Κώστας Μίσσας, ο οποίος είπε ότι θα γίνει στην Κρήτη μία σχετική ημερίδα που θα αφορά και στη διατροφή των αθλητών και θα απευθύνεται και στους γονείς.  Ο Κ. Μίσσας  μίλησε για τη σημασία των αναπτυξιακών προγραμμάτων που σχετίζονται με την εξέλιξη των αθλητών αλλά και για την έλλειψη δομών στην περιφέρεια, γεγονός που οδηγεί πολλά παιδιά που θέλουν να προχωρήσουν να φεύγουν για την Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη. Τόνισε επίσης ότι οι επιτυχίες της εθνικής ομάδας είναι αυτές που θα φέρουν κόσμο στα γήπεδα.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός αναφέρθηκε και στο αναπτυξιακό πρόγραμμα που ξεκίνησε πριν 4 χρόνια από την Κρήτη με τις Μικτές ομάδες σε κάθε Νομό και τους προπονητές να δουλεύουν αφιλοκερδώς και συνεχίζει να εφαρμόζεται με επιτυχία στο 90% των Ενώσεων της χώρας.

Ένα επίσης μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στην περιφέρεια είναι η έλλειψη παραστάσεων για τα νέα παιδιά που επιλέγουν τα αστικά κέντρα για τις σπουδαίες τους αφήνοντας τις ομάδες τους.

Από κει και πέρα μίλησαν ο Κώστας Βαρδαβάς (Αντιδήμαρχος Αθλητισμού), ο Δήμος Μπουλούκος ( Έφορος Διοικητικού Συμβουλίου Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου), ο Ιωάννης Καλαιτζάκης, (Υπεύθυνος Αναπτυξιακού Προγράμματος και μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων  Κρήτης).

Μαρία Πετρούτσου, Νίκη Μηλιαράκη

Σχόλια