default-image

Οι κώδικες του "μέντορα" Σταύρου Λαμπράκη!

Ποδόσφαιρο
Οι κώδικες του "μέντορα" Σταύρου Λαμπράκη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όπου κι αν βρέθηκε ο Σταύρος Λαμπράκης, με όποια ιδιότητα, μέσα στο ποδόσφαιρο, ξεχώρισε. Είτε ως ποδοσφαιριστής, είτε ως γενικός αρχηγός, είτε ως τιμ μάνατζερ, είτε ως μέλος προπονητικού επιτελείου, είτε ως προπονητής! Είναι μέντορας στο ποδόσφαιρο ο Ηρακλειώτης ποδοσφαιράνθρωπος που ποτέ δεν πλήττεις μαζί του, ανοίγοντας το οποιοδήποτε ποδοσφαιρικό θέμα συζήτησης. Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις μαζί του, που τον αφορά,  έχει ενδιαφέρον και μια συναρπαστική ατμόσφαιρα! Κι όπως επιμένουμε και ραδιοφωνικά και στα γραπτά μας σχόλια, το θέμα «Λαμπράκης» δεν μπαίνει στην ζυγαριά του «ομιλίτης» ή «εργοτελίτης».

Ο Σταύρος Λαμπράκης είναι άνθρωπος της θετικής όχθης του ποδοσφαίρου στο Ηράκλειο και αποφάσισε να συνεχίσει την σταδιοδρομία του, εκεί που βρήκε περισσότερο συμβατές συνθήκες και ομοιότητες για να συνεχίσει και να αναπτύξει την ποδοσφαιρική του οραματική διαδρομή. Χωρίς να σημαίνει καν οτιδήποτε για τις συναισθηματικές του κλίσεις και αποκλίσεις που είτε με τη μία είτε με την άλλη, δεν αμφισβητούνται. Ακόμη και στη Νάξο, πίνουν νερό στο όνομά του!

Με τον ΟΦΗ, όπου έπλαθε τα εφηβικά του όνειρα στο ποδόσφαιρο, είχε πάντα την επαφή από τα Καμίνια. Δίπλα στο σπίτι του, το «Θ. Βαρδινογιάννης» και από εκεί ο Ευρωπαϊκές επιρροές του στο ποδόσφαιρο. Όσο κι αν ο Γκέραρντ, θα μπορούσε να τον είχε προσέξει περισσότερο. Με τον Εργοτέλη διέγραψε πορείες ζωής και σαν ποδοσφαιριστής και σαν παράγοντας και σαν μάνατζερ και σαν προπονητής. Όλα εκεί. Στο συγκεκριμένο σταυροδρόμι της πορείας του, αυτό που είχε δημιουργήσει από τον Εργοτέλη, ήταν περισσότερο συμβατό με αυτό που συμβαίνει ήδη στο ΟΦΗ.

Πέραν των άλλων η επαγγελματική κατηγορία που έχει μάθει απέξω κι ανακατωτά σε όλα τα φάσματα, μαζί με τις συνεργασίες με πρόσωπα που κινούνται σε υψηλότερο φάσμα προπονητικής και επαγγελματικής ροής, αποτελούν τα στοιχεία που θα έκαναν τον καθένα στη θέση του να επιλέξει την συνέχεια της καριέρας του από τον όροφο που είχε βρεθεί από την προηγούμενη ομάδα του. Η κάθε ώριμη σκέψη, εκεί καταλήγει.

Αυτά που γράφαμε λοιπόν στα «σφηνάκια» της Νέας Κρήτης, την προηγούμενη Δευτέρα, έρχονται όλο και κοντύτερα στις χθεσινές εξελίξεις, γνωρίζοντας ότι αποτελούσε και πρόταση από τον Νίκο Νιόπλια που επιζητούμε κάλυψη στο νευραλγικό πόστο του τιμ μάνατζερ, όπως και σε άλλους τομείς που αφορούν την οργάνωση του τεχνικού επιτελείου.

Και θεωρείται πλέον σίγουρη η παραμονή του Νίκου Νιόπλια στην τεχνική ηγεσία, μέσα και από τον "κοινό κώδικα επικοινωνίας" τους. Η παρουσία των δύο ανδρών στην Ρόδο, σίγουρα ανέπτυξε και το πεδίο των συζητήσεων μεταξύ τους για όλα όσα μπορούν να συμβούν στον ΟΦΗ της Football Leaque. Μιας κατηγορίας που ο νέος άνθρωπος του ΟΦΗ, γνωρίζει απέξω κι ανακατωτά σε όλους τους τομείς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News