Αθλητισμός

Πρόστιμο έστειλε η ΕΠΟ στην ΑΕΚ για την ανακοίνωση

Με πρόστιμο 20.000 ευρώ τιμώρησε την ΑΕΚ η επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ εξαιτίας της ανακοίνωσης που είχε βγάλει η ομάδα στις 21 Αυγούστου και στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε:

 «Χωρίς δυστυχώς να έχουμε λάβει τα απαραίτητα δείγματα γραφής που θα μας επέτρεπαν να τρέφουμε εμπιστοσύνη στα θεσμικά όργανα που διοικούν το ελληνικό ποδόσφαιρο και παρά την αποστροφή μας απέναντι στη σημερινή εικόνα της ΕΠΟ και της πλήρως απαξιωμένης ηγεσίας της, η ΑΕΚ εκφράζει την ευχή πώς όλοι έχουν καταλάβει ότι δεν γίνεται να βαδίσουν στον ίδιο δρόμο των τελευταίων ετών. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχει άλλες αντοχές στη διαφθορά. Και αργά ή γρήγορα θα βρει το δρόμο του».

Επίσης η Ομοσπονδία ζητάει από την ΑΕΚ να κάνει ανάκληση της δήλωσης εντός τριών ημερών.

Η απόφαση της ΕΠΟ:

Κατά την τελευταία της συνεδρίαση η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έλαβε τις εξής αποφάσεις.

1. Δέχεται τυπικά την υπ' αριθ. πρωτ. 11651/6-4-2016 έφεση της ΠΑΕ ΑΕΚ κατά της υπ' αριθ. 115/4-4-2016 απόφασης του Πρωτοβαθμίου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ και απορρίπτει αυτή κατ' ουσίαν.

2. Δέχεται τυπικά και κατ΄ ουσίαν την από 12/01/2016 έφεση του αρμοδίου για την άσκηση εφέσεων κατ΄ άρθρον 35 παρ.3 του Π.Κ. της Ε.Π.Ο. υπεύθυνου άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων, κατά της υπ' αριθμ. 3/2015 απόφασης της Επιτροπής Δεοντολογίας της Ε.Π.Ο., με την οποία απαλλάχθηκε η εγκαλουμένη ΠΑΕ ΑΕΚ των αποδιδομένων σε αυτή πειθαρχικών παραβάσεων. Εξαφανίζει την εκκαλουμένη απόφαση. Διακρατεί και δικάζει κατ' ουσίαν την υπόθεση. Κρίνει ότι η ΠΑΕ ΑΕΚ υπέπεσε στις 21 Αυγούστου 2015 στην πειθαρχική παράβαση των άρθρων 14 παρ. 2 και 3 και 25 παρ. 1 και 5 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.

Επιβάλλει σε αυτή χρηματική ποινή 20.000 ευρώ. Διατάζει την εγκαλουμένη ΠΑΕ ΑΕΚ να προβεί εντός τριών ημερών από την κοινοποίηση σε αυτή από τη διοργανώτρια αρχή, της παρούσας απόφασης, στην ανάκληση της από 21 Αυγούστου 2015 ανακοίνωσής της, την οποία ανάρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα που διατηρεί στο διαδίκτυο, με ανακλητική δήλωση που θα έχει την ακόλουθη διατύπωση και θα αναρτηθεί στο ίδιο διαδικτυακό τόπο: «Ανακαλούμε κατόπιν έκδοσης της με αριθμό 57/2016 απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, την από 21 Αυγούστου 2015 ανακοίνωσή μας». Η ανάκληση θα αποδειχθεί με την προσκομιδή στη διοργανώτρια αρχή (ΕΠΟ) των κατά την κρίση της τελευταίας αναγκαίων αποδεικτικών στοιχείων ενώ σε περίπτωση μη πραγματοποίησης της ανάκλησης εντός της ταχθείσας προθεσμίας, η ελεγχόμενη ΠΑΕ θα κληθεί κατ' εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΚ της ΕΠΟ σε απολογία από την αρμόδια Επιτροπή για την επιβολή της ποινής που προβλέπεται στην περ. α της παραγ. 1 της διάταξης αυτής.

Η ανακοίνωση της ΑΕΚ στις 21/08:

«Mετά από δύο χρόνια εξορίας, αλλά και αυτοκάθαρσης η ΑΕΚ είναι πλέον έτοιμη για την επιστροφή της στο πρωτάθλημα της Super League, κάτι που φυσικά δεν αντιμετωπίζει ως υπέρβαση ή ως γιορτή αλλά ως ημέρα μνήμης, αυτοκριτικής και φυσιολογικής εξέλιξης των πραγμάτων.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ αισθάνεται ωστόσο την υποχρέωση να ευχαριστήσει για μία ακόμα φορά την μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου της που όχι μόνο στήριξε την ομάδα σε αυτά τα δύο δύσκολα χρόνια αλλά συνέβαλλε τα μέγιστα ώστε να διατηρηθεί αναλλοίωτη η δυναμική ενός συλλόγου, που υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε να κινδυνεύσει ακόμα και με αφανισμό.

Αυτόν τον κόσμο καλούμε αύριο στο γήπεδο και τον θέλουμε μαζί μας σε κάθε βήμα της δύσκολης πορείας που ξεκινά με προοπτική να απολαύσουμε σύντομα την ΑΕΚ στο πραγματικό της μεγαλείο και στην πλήρη διάσταση της ιστορίας της.

Η ΑΕΚ εκφράζει την επιθυμία της να συμβάλλει με την επιστροφή της στη διεξαγωγή ενός πρωταθλήματος ανταγωνιστικού, με απόλυτο σεβασμό στους κανόνες της ισονομίας και του fair play. H AEK θα λειτουργήσει προς αυτή την κατεύθυνση και θα διεκδικήσει ακριβώς ό,τι της αναλογεί με βάση τις εντός γηπέδου αγωνιστικές της δυνατότητες.

Χωρίς δυστυχώς να έχουμε λάβει τα απαραίτητα δείγματα γραφής που θα μας επέτρεπαν να τρέφουμε εμπιστοσύνη στα θεσμικά όργανα που διοικούν το ελληνικό ποδόσφαιρο και παρά την αποστροφή μας απέναντι στη σημερινή εικόνα της ΕΠΟ και της πλήρως απαξιωμένης ηγεσίας της, η ΑΕΚ εκφράζει την ευχή πώς όλοι έχουν καταλάβει ότι δεν γίνεται να βαδίσουν στον ίδιο δρόμο των τελευταίων ετών. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχει άλλες αντοχές στη διαφθορά. Και αργά ή γρήγορα θα βρει το δρόμο του.

Η ΑΕΚ επιστρέφει με μοναδικό γνώμονα τον παραδοσιακό σεβασμό της στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και χωρίς την παραμικρή διάθεση ανοχής απέναντι σε όποιον επιχειρήσει να την βλάψει ή να απειλήσει τα αγωνιστικά της δικαιώματα.

Η ΑΕΚ είναι και πάλι εδώ χωρίς την παραμικρή διάθεση ρεβανσισμού, αλλά για να συμμετάσχει σε ένα πρωτάθλημα που θα αποτελεί γιορτή για τον πραγματικό φίλαθλο ασχέτως συλλογικών προτιμήσεων. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει».

Πηγή: http://www.sport-fm.gr

Σχόλια