default-image

SOS μέσω κινητού για τρομοκρατική επίθεση στο Euro

Αθλητισμός
SOS μέσω κινητού για τρομοκρατική επίθεση στο Euro

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας ανακοίνωσε τη δημιουργία εφαρμογής, που θα προειδοποιεί για ενδεχόμενη επίθεση στη διάρκεια του EURO.

Ονομάζεται «Alerte attentat» (Προσοχή Επίθεση) και μπορούν να την κατεβάσουν στα κινητά τηλέφωνά τους όσοι βρεθούν στις πόλεις της Γαλλίας, όπου την Παρασκευή αρχίζει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια, ωστόσο ο φόβος για τρομοκρατικό χτύπημα δεν είναι μόνο υπαρκτός, αλλά και έντονος.

Η εφαρμογή θα διατίθεται δωρεάν στα γαλλικά και στα αγγλικά και θα επιτρέπει στον χρήστη του να λάβει προειδοποίηση «σε περίπτωση υποψίας τρομοκρατικής επίθεσης ή ενός γεγονότος εξαιρετικού χαρακτήρα στον τόπο όπου συμβαίνει και όπου βρίσκεται ο κάτοχος του κινητού» όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση.

Η εφαρμογή θα στέλνει μήνυμα συναγερμού συνολικά σε οκτώ γεωγραφικές ζώνες, ενώ εκτός από το σήμα κινδύνου που θα εκπέμπει θα παρέχει και σχετικές οδηγίες διαφυγής. Το σχετικό μήνυμα για την ενδεχόμενη απειλή θα αποστέλλεται στα κινητά εντός 15 λεπτών από το αρχικό σήμα συναγερμού των αρχών. «Το σήμα μας επιτρέπει να ειδοποιήσουμε γρήγορα τον πληθυσμό και να του δώσουμε τις πληροφορίες που έχουμε» ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ.

Πρόκειται για εφαρμογή την δημιουργία της οποία είχε ανακοινώσει ο ίδιος ο Γάλλος πρωθυπουργός μετά το μακελειό στο Παρίσι τον περασμένο Νοέμβριο. Θα εφαρμοστεί αρχικά στο EURO και στη συνέχεια θα συνεχίσει να παρέχεται σε όσους το επιθυμούν.

Η υιοθέτηση αυτής της εφαρμογής αποφασίστηκε με βάση την εμπειρία των επιθέσεων του Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι και είχε ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς. Η διοργάνωση του Euro 2016 ορίσθηκε ως χρονικό σημείο εκκίνησής της.

Πηγή: www.sdna.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News