Αθλητισμός

Όταν νικάει και αρέσει η Εθνική

Όχι μόνο νίκησε, αλλά «επιτέλους άρεσε» η εθνική ομάδα που προσπαθεί να στρώσει ο Μίκαελ Σκίμπε. Κι ήταν αναγκαίο όλο αυτό που συνέβη στο δεύτερο φιλικό της Αυστραλίας και ειδικά στο πρώτο μέρος, μαζί με το απίστευτο γκολ του Μανιάτη, που έδωσε πολύ τροφή στο  twitter, να ασχοληθεί με φανταστικούς τίτλους, από «σκόραρε από το σπίτι του», μέχρι το «γκολ σε animation»!Εμφανώς προσαρμοσμένοι οι διεθνείς μας στις συνθήκες του αγώνα, σε σχέση με το προηγούμενο ματς... του τζετ-λαγκ, έδειξαν πως υπάρχει φως!

Όλα αυτά τα είχε ανάγκη η εθνική μας, καθώς αναζωογονούν παίκτες και φιλάθλους και μπορούν να οδηγήσουν από ασφαλέστερο σημείο, τη δημιουργία της ομάδας που θα εμφανίσει αξιοπιστία στα προκριματικά του Μουντιάλ. Η νίκη  θα βελτιώσει τη θέση της στην ειδική βαθμολογία της FIFA και το κυριότερο, που θα τονώσει την αυτοπεποίθηση των διεθνών.

Ο Γερμανός προπονητής σίγουρα θα έβγαλε σημαντικά συμπεράσματα και μην ξεχνάμε,  πως σε αυτά τα παιχνίδια ο Μίκαελ Σκίμπε δεν είχε στη διάθεσή του, αρκετούς παίκτες και μάλιστα σημαντικούς σε άμυνα και επίθεση, "που μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά", όπως σχολίασε και ο ίδιος. Εξαιρετικό ήταν και το δείγμα αντοχής στο δεύτερο παιγνίδι στο διαρκές πρεσάρισμα των Αυστραλών και μάλιστα πολύ ψηλά.

«Είναι σημαντικό στο σύγχρονο ποδόσφαιρο να πιέζεις πολύ και να προσπαθείς να παίρνεις τη μπάλα νωρίς στα πόδια σου, ώστε και ο αντίπαλος να μην βρει χώρους στη δική σου άμυνα, αλλά και με μια-δυο πάσες να μπορέσεις σε μικρότερο χώρο και απόσταση να βγεις απειλητικά μπροστά στη δική του εστία. Έτσι, άλλωστε, μπήκε το πρώτο μας γκολ, αλλά και με αυτόν τον τρόπο βγάλαμε όλες τις απειλητικές επιθέσεις ή αντεπιθέσεις μας. Αυτή είναι η μορφή που έχει πλέον το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Όλοι μαζί πρέπει να αμυνόμαστε αλλά και να βγαίνουμε στην επίθεση, όσο το δυνατόν ταχύτερα». (Μίκαελ Σκίμπε, μετά τον αγώνα Αυστραλία - Ελλάδα 1-2)

Η μεμψιμοιρία δεν ταιριάζει σε ομάδες όπως η Εθνική Ελλάδας και ο καλός οιωνός του δεύτερου αγώνα, μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία για τις επανορθώσεις που δοκίμασαν άσχημα την πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2004 το τελευταίο διάστημα.

Σχόλια