default-image

Πιο ακριβοπληρωμένη αθλήτρια για φέτος η Ουίλιαμς

Σπορ
Πιο ακριβοπληρωμένη αθλήτρια για φέτος η Ουίλιαμς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά από έντεκα χρόνια η Σερένα Ουίλιαμς πέρασε στην πρώτη θέση της  λίστας με τις πιο ακριβοπληρωμένες αθλήτριες (28.9 εκ. δολάρια) με έσοδα εντός και εκτός court, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes

Η Μαρία Σαράποβα  κατείχε τόσα χρόνια τα πρωτία όμως η αποκάλυψη της υπόθεση ντόπινγκ στο Αυστραλιανό Όπεν άλλαξε τα δεδομένα.  Η Ρωσίδα αθλήτρια έχασε σημαντικά χρήματα από χορηγίες που αποσύρθηκαν .

Πέρσι η Σαράποβα ήταν η πιο ακριβοπληρωμένη παίκτρια με 30 εκ. δολάρια ενώ φέτος έπεσε στην 2η θέση με 21,9 εκ. δολάρια.

Την 3η θέση στη λίστα κατέχει η Αμερικανίδα πρωταθλήτρια του ΜΜΑ  Ρόντα Ράουζι με 14 εκ. δολάρια και την 4η η οδηγός αγώνων αυτοκινήτου Ντάνικα Πάτρικ.

Την 10άδα συμπληρώνουν οι επίσης τενίστριες : Πολωνή Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα Πέμπτη με $10.2 εκ. και την ακολουθεί η Δανή Καρολίν Βοζνιάκι ($8εκ.), μετά η πρωταθλήτρια του Γαλλικού Όπεν Γκαρμπίνε Μουγκουρούθα ($7.6εκ.). Στη συνέχεια η Σέρβα Άνα Ιβάνοβιτς ($7.4εκ.) η Λευκορωσίδα Βικτόρια Αζαρένκα ($6.6) και τέλος η Καναδή Τζίνι Μπουσάρ (($6.2 εκ.).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News