Αθλητισμός

Διαιτησία: Αυξάνονται τα όρια ηλικίας για τις αξιολογήσεις

Αύξηση των ορίων ηλικίας των διαιτητών των δυο πρώτων κατηγοριών είναι η εισήγηση της ΚΕΔ προς το ΔΣ της ΕΠΟ αναφορικά με το νέο κανονισμό διαιτησίας, ο οποίος θα ψηφιστεί στις 14 Ιουνίου.

 Πρόκειται για μια λογική εισήγηση, προκειμένου να μη χάνονται διαιτητές, από τη στιγμή που μειώθηκαν και οι ομάδες των Εθνικών πρωταθλημάτων, κυρίως στην Football League. Άλλωστε όσο πιο έμπειρος είναι ένας διαιτητής ή βοηθός τόσο το καλύτερο. Μέχρι τώρα αρκετοί ρέφερι ή βοηθοί αναγκάζονταν να αποχωρήσουν πρόωρα από την ενεργό δράση, καθώς τα όρια ηλικίας ήταν πολύ χαμηλά.  

Αναλυτικά τα όρια ηλικίας που θα περιλαμβάνονται στο νέο κανονισμό:

Για τους διαιτητές της πρώτης κατηγορίας το όριο ηλικίας αυξάνεται στα 39 έτη όπως επίσης και για τους βοηθούς. Μέχρι τώρα ήταν στα 37 έτη.

Για να αξιολογηθεί κάποιος ως διαιτητής της δεύτερης κατηγορίας δεν πρέπει να έχει υπερβεί το 36ο έτος. Το ίδιο είναι το όριο και για τους βοηθούς της δεύτερης κατηγορίας. Μέχρι τώρα ήταν στα 35 έτη.

Το όριο ηλικίας για αξιολόγηση διαιτητή ή βοηθού στην 3η κατηγορία παραμένει στο 34ο έτος.

Για να μπει κάποιος βοηθός στην τέταρτη κατηγορία δεν πρέπει να έχει συμπληρώσει το 32ο έτος της ηλικίας του, όπως και ο διαιτητής. Κι εδώ τα όρια παρέμειναν τα ίδια.Πηγή: http://sfyrigmata.blogspot.gr

Σχόλια