Αθλητισμός

"Αγκάθια" στην περίπτωση Ρομάνο για τον ΟΦΗ

Κάθε μεταγραφική συζήτηση που αφορά τον ΟΦΗ δείχνει πρόωρη αυτή τη χρονική στιγμή, όμως αυτό δε σημαίνει ότι οι επαφές με ποδοσφαιριστές και διάφορους μάνατζερ έχουν "παγώσει". Μάλιστα, υπάρχουν περιπτώσεις με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως αυτή του Ντιέγκο Ρομάνο, που όμως παρουσιάζει κάποιες δυσκολίες εσχάτως, χωρίς να είναι απίθανο να υλοποιηθεί.

Η αφετηρία των πάντων είναι το οικονομικό και κατ' επέκταση το μπάτζετ της νέας αγωνιστικής σεζόν. Αυτό έχει να κάνει συνολικά με την προσπάθεια και όχι με τον Αργεντινό μέσο, καθώς προτεραιότητα της διοίκησης είναι να ολοκληρωθούν οι επαφές για τη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ που θα συσταθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες 9+21 είναι ο επιθυμητός στόχος. Δηλαδή η σημερινή Διοικούσα Επιτροπή και είκοσι ένα νέα πρόσωπα από τον επιχειρηματικό κόσμο, με τις σχετικές επαφές να έχουν προχωρήσει ήδη αρκετά. Τριάντα μέτοχοι, που θα αναλάβουν το οικονομικό βάρος για το αρχικό κεφάλαιο της εταιρείας και εξ αυτών θα εκλεγεί και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Από την κατάληξη των παραπάνω, θα εξαρτηθούν πολλά πράγματα για τους όρους (οικονομικούς και όχι μόνο) με τους οποίους θα γίνουν όλες οι συζητήσεις για το ποδοσφαιρικό προφίλ της ομάδας τη νέα σεζόν.

Ο στόχος για άμεση άνοδο από τη Football League στη Σούπερ Λίγκα έχει τεθεί στο τραπέζι της συζήτησης και το γεγονός ότι οι επαφές που προαναφέραμε δείχνουν να είναι σε ένα καλό σημείο φέρνει "μηνύματα" αισιοδοξίας.

Για να επανέλθουμε τώρα στην υπόθεση Ρομάνο, ο ΟΦΗ έχει κάνει μια καλή προεργασία, καθώς είναι σε "ανοιχτή γραμμή" με τον εκπρόσωπο του ποδοσφαιριστή. Μάλιστα, ο ίδιος έχει στο πελατολόγιό του και τον Εμμανουέλ Περόνε, που φαίνεται ότι εξετάζει διάφορες επιλογές για τον επόμενο "σταθμό" της καριέρας του.

Από την άλλη, ο πρώην μέσος του Εργοτέλη και με δηλώσεις του στη "Νέα Κρήτη" την προηγούμενη εβδομάδα εξέφρασε την επιθυμία να επιστρέψει στο Ηράκλειο για λογαριασμό των "ασπρόμαυρων".

Φαίνεται, όμως, ότι το θέμα θα περάσει από αρκετά στάδια, με νεότερο στοιχείο ότι υπάρχουν πολλοί "μνηστήρες", όπως για παράδειγμα ο Απόλλων Σμύρνης, που φέρεται να προσφέρει και ένα ιδιαίτερα ψηλό συμβόλαιο στον Ρομάνο.

Από πλευράς ΟΦΗ πάντως, θα καταθέσουν πρόταση στον έμπειρο επιτελικό μέσο, όταν υπάρχει διαμορφωμένη κατάσταση στο οικονομικό μέτωπο της ομάδας, χωρίς καμία διάθεση να μπουν σε πλειστηριασμό, αφού υπάρχουν κι άλλες σοβαρές επιλογές για τη συγκεκριμένη θέση.


Ρεπορτάζ: Γιάννης Καλιακάκης

Σχόλια