default-image

Νικητές Αναπολιωτάκης- Χαλκιαδάκης στο Ράλι Κένταυρος

Αθλητισμός
Νικητές Αναπολιωτάκης- Χαλκιαδάκης στο Ράλι Κένταυρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έντονο συναγωνισμό επεφύλασσε η κορυφή για το Ράλι Κένταυρος που αποτέλεσε τον 4ο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος και πραγματοποιήθηκε στις ασφάλτινες ειδικές του Πηλίου.

Οι θεατές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μοναδικό θέαμα σε έναν αγώνα που επέστρεψε στο καλεντάρι του θεσμού μετά από τρία χρόνια.  Νικητές του αγώνα αναδείχθηκαν οι Γιώργος Αναπολιωτάκης, Αλέξανδρος Χαλκιαδάκης με Seat Ibiza Kit Car Evo 2, πραγματοποιώντας αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο loop του αγώνα. Το πλήρωμα από το Ηράκλειο ακολούθησε πολύ καλή στρατηγική, πιέζοντας στο δεύτερο πέρασμα από τις ειδικές. Ανέβασε το ρυθμό και πέτυχε τον ταχύτερο χρόνο σε δύο διαδρομές, πανηγυρίζοντας την πρώτη του νίκη σε επίπεδο Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Στέφανος Καμιτσάκης- Σπύρος Κολτσίδας που προηγούνταν μέχρι τα μισά του αγώνα αντιμετώπισαν πρόβλημα με το τούρμπο του Mitsubishi Lancer Evo IX, χάνοντας πολύτιμο χρόνο, τον οποίο εκμεταλλεύτηκαν οι Αναπολιωτάκης- Χαλκιαδάκης. Στην 2η θέση τερμάτισαν οι Νίκος και Δημήτρης Καρπάνος με Mitsubishi Lancer Evo X.  Το Πατρινό πλήρωμα μετά και την επικράτηση του πρόσφατα στο Ράλι Αχαϊας τα πήγε πολύ καλά και στο βουνό των Κενταύρων.

Στο βάθρο των νικητών ήταν ένα ακόμη πλήρωμα του ΑΟΚρήτης, οι Λευτέρης Αλυγιζάκης, Μιχάλης Χατζηδάκης με Mitsubishi Lancer Evo IX ενώ θα μπορούσαν να βρεθούν και ψηλότερα αν δεν τους στοίχιζε μισό λεπτό έναν τετ α κε στην πρώτη ειδική της ημέρας.

Από κει και πέρα ακολούθησαν οι Τάκης Καμπύλης- Μάριος Τσαούσογλου με Skoda Fabia S2ΟΟΟ και Γιάννης Πλάγος- Άλκης Ρέντης με Honda Civic Type R που ήταν 5οι στη γενική και 1οι στην F2. Τόσο στη γενική όσο και στην δικίνητη κατηγορία ακολούθησαν οι Χρήστος και Δημοσθένης Παραβαντής με Peugeot 106 S16. Την τριάδα στην F2 συμπλήρωσαν οι  ηρακλειώτες Δημήτρης και Μανώλης Κτιστάκης με Peugeot 306.

Τη 10άδα συμπλήρωσαν οι Γιάννης και Βαγγέλης Κωνσταντινίδης (Citroen ZX) και οι ηρακλειώτες Ανδρέας Περάκης- Κώστας Κουρουγκιαούρης (Peugot 206 Kit Car).

Επόμενος γύρος του Πανελληνίου πρωταθλήματος Ράλι είναι το χωμάτινο Ράλι Φθιώτιδας που θα γίνει στις 25-26 Ιουνίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News