Αθλητισμός

Απαγορεύεται η FIBA να τιμωρήσει Εθνικές ή συλλόγους

Με δικαστική απόφαση στο Μόναχο η FIBA απαγορεύεται να τιμωρήσει οποιοδήποτε σύλλογο ή Εθνική ομάδα επειδή δε θα πάρει μέρος στις διοργανώσεις της. Αυτό σημαίνει ότι και η ΑΕΚ δεν κινδυνεύει πλέον με τιμωρία και μπορεί να κάνει ήσυχη τα πλάνα της για το Eurocup.

Μετά την έντονη φημολογία περί τιμωρίας από τη FIBA στα σωματεία που μετέχουν στα πρωταθλήματα της Ευρωλίγκας, αλλά και των Εθνικών ομάδων των χωρών που έχουν συλλόγους στην Ευρωλίγκα η ECA (εταιρεία που διαχειρίζεται τις τύχες της Ευρωλίγκας) και αρκετοί σύλλογοι κατέφυγαν στα δικαστήρια και δικαιώθηκαν.

Το Δικαστήριο του Μονάχου αποφάσισε ότι οποιαδήποτε ποινή επιβληθεί από τη FIBA ή τη FIBA Europe σε ομοσπονδίες, εθνικές ομάδες ή συλλόγους, για την επιλογή κάποιου συλλόγου να λάβει μέρος στο Eurocup είναι παράνομη.

Η απόφαση αναφέρει: «Οποιαδήποτε ποινή, άμεση ή έμμεση, απειλή τιμωρίας και άσκηση πίεσης στους συλλόγους να ενεργήσουν κόντρα στη θέλησή τους θα συνιστά παραβίαση της απόφασης του δικαστή». Μάλιστα θα υπάρχει και τιμωρία, η οποία θα μεταφράζεται σε πρόστιμο 250.000 ευρώ και φυλάκισης έξι μηνών!

Η ανακοίνωση της Ευρωλίγκας αναφέρει: «Η απόφαση πηγάζει από τις απειλές και πιέσεις που η FIBA και η FIBA Europe ασκούν κατ' επανάληψη στους συλλόγους και τις εγχώριες λίγκες που αποφάσισαν να λάβουν μέρος στις διοργανώσεις της Euroleague (Ευρωλίγκα και Eurocup).

Σχόλια