default-image

Ήττα της Εθνικής 1-0 στην Αυστραλία

Ποδόσφαιρο
Ήττα της Εθνικής 1-0 στην Αυστραλία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο πρώτο από τα δύο φιλικά στην Αυστραλία, η Εθνική Ελλάδας ηττήθηκε με 1-0 στο στάδιο «ΑΝΖ» του Σίδνεϊ και επιβεβαιώθηκε ότι ο Μίκαελ Σκίμπε έχει ακόμα πολύ δουλειά μπροστά του για να διορθώσει τα κακώς κείμενα.

Παρότι η ήττα ήρθε στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, η Εθνική Ελλάδας δεν έδειξε ιδιαίτερα πράγματα με τους Αυστραλούς να είναι καλύτεροι στο παιχνίδι και εντέλει να επικρατούν. Το γκολ των Αυστραλών σημείωσε στο 94’ o Λέκι που έπιασε ένα εξαιρετικό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Οι Αυστραλοί του ομογενή τεχνικού Αγγελου Ποστέκογλου, αλλά και των Γιάννου (σ.σ. ήταν από τους κορυφαίους των γηπεδούχων) Οικονομίδη (σ.σ. πέρασε ως αλλαγή), δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες (κυρίως στο πρώτο ημίχρονο), με τον Καπίνο να είναι ο κορυφαίος της Ελλάδας, λόγω των σημαντικών επεμβάσεων που έκανε και οι οποίες αποσόβησαν βαρύτερο σκορ.

Μάλιστα ο Στέφανος Καπίνο πέρασε στο ματς στο 15' ως αλλαγή του Ορέστη Καρνέζη, που τραυματίστηκε στο 10' (σ.σ. έπεσε πάνω του ο Γέντινακ) με αποτέλεσμα να αποχωρήσει. Αναγκαστική αλλαγή και στο 56', με τον Ανδρέα Σάμαρη να περνάει εκτός, καθώς κούτσαινε από το 42'

Η Εθνική μας είχε μια πολύ καλή στιγμή ώστε να ανοίξει το σκορ, όμως δεν την έκανε γκολ. Αυτή του 75', όταν από εκτέλεση φάουλ του Χολέμπας, ο Τοροσίδης σηκώθηκε μέσα στην περιοχή των Αυστραλών, έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 72' στο ματς πέρασε ο θρύλος του αυστραλιανού ποδοσφαίρου Τιμ Κέιχιλ (σ.σ. 36 ετών πλέον) ο οποίος αποθεώθηκε από τους 40.000 θεατές.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Ράιαν, Γκέρια, Μίλιγκαν (83’ Ίρβιν), Ντέγιενεκ, Κρούζε (60’ Λέκι), Μόουϊ (61’ Ρόγκιτς), Σμιθ (82’ Γκέρσμπαχ), Γιέντινακ, Μπερνς (72’ Οικονομίδης), Σένσμπουρι, Γιάννου (72’ Κέιχιλ)

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης (15’ Καπίνο), Οικονόμου, Σταφυλίδης, Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης, Μανιάτης, Γιαννιώτας (73’ Αραβίδης), Χριστοδουλόπουλος (46’ Μπακασέτας), Σάμαρης (56’ Ταχτσίδης), Βέλλιος και Διαμαντάκος (46’ Χολέμπας).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News