default-image

Ομάδα προσφύγων στην Ολυμπιάδα του Ρίο

Αθλητισμός
Ομάδα προσφύγων στην Ολυμπιάδα του Ρίο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα ισχυρό μήνυμα θέλει να περάσει η Διεθνείς Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ριο δίνοντας τη δυνατότητα να αγωνιστούν σε αυτούς μία ομάδα με πρόσφυγες.

Όπως προανήγγειλε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαζ, δέκα πρόσφυγες, οι οποίοι θα συνοδεύονται από 15 παράγοντες θα συμμετάσχουν στην Ολυμπιάδα του Ρίο.

Πρόκειται για πέντε αθλητές από το Νόριο Σουδάν, δύο από τη Συρία, δύο από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και έναν από την Αιθιοπία. Οι έξι άνδρες και οι τέσσερις γυναίκες που επιλέχθηκαν θα συμμετάσχουν σε Τζούντο, κολύμβηση και στίβο.

«Είναι μια ιστορική ημέρα. Οι πρόσφυγες-αθλητές δεν έχουν σπίτι, ομάδα, σημαία ή εθνικό ύμνο. Η εφεύρεση αυτής της ομάδας προσφύγων είναι για να τους δώσει ένα σπίτι στο Ολυμπιακό χωριό μαζί με όλους τους αθλητές από ολόκληρο τον κόσμο. Θα γίνει ανάκρουση του Ολυμπιακού ύμνου προς τιμήν τους, η Ολυμπιακή σημαία θα τους οδηγήσει εντός του σταδίου», επισήμανε ο πρόεδρος της ΔΟΕ.

Η ομάδα των προσφύγων θα κάνει μάλιστα την είσοδό της στην τελετή έναρξης προτελευταία, δηλαδή πριν την οικοδέσποινα Βραζιλία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News