default-image

Στα Χανιά τα βλέμματα των φίλων του στίβου

Σπορ
Στα Χανιά τα βλέμματα των φίλων του στίβου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Ορισμένους από τους κορυφαίους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες της Ελλάδας θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν όσοι βρεθούν σήμερα στο ΕΑΚ Χανίων, όπου διεξάγονται τα «68α Βενιζέλεια».

Η συμμετοχή του Λυκούργου Τσάκωνα σίγουρα ξεχωρίζει, καθώς ο πρωταθλητής του Ελ. Βενιζέλου έχει ξεκινήσει δυναμικά τη χρονιά και θέλει να πετύχει κάτι καλό σήμερα στα Χανιά, όπου θα πάρει μέρος τόσο στα 100 μ. όσο και στα 200 μ. Αυτοί που θα προσπαθήσουν να τον κοντράρουν είναι οι Ιταλοί Enrico Demonte και Ludovico Cortellazzo.

Πέρυσι, στα Χανιά η Μαρία Μπελιμπασάκη είχε πιάσει το όριο για την Ολυμπιάδα του Ρίο, φέτος ευελπιστεί ότι θα επαναλάβει μια εξίσου καλή κούρσα αγωνιζόμενη για πρώτη φορά φέτος στα 200 μ. Μεγάλο ενδιαφέρον, όμως, υπάρχει και στα 400 μ. γυναικών, εκεί όπου η Ειρήνη Βασιλείου θα παλέψει να βελτιώσει ακόμα περισσότερο το ατομικό της ρεκόρ και να πιάσει το όριο για το Ευρωπαϊκό και την Ολυμπιάδα του Ρίο.

Στην ίδια κούρσα η Άννα Βασιλείου θα προσπαθήσει να ξεπεράσει τον εαυτό της κατεβαίνοντας κάτω από τα 53 δευτερόλεπτα. Στα 400 μ. εμπόδια θα αγωνιστεί η Δήμητρα Γναφάκη, η οποία κυνηγά το όριο για το Παγκόσμιο νεανίδων, ενώ στο μήκος ξεχωρίζει η παρουσία της Λίλης Αλεξούλη.

Φυσικά θα λάβουν μέρος και οι κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες της Κρήτης, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να ξεπεράσουν τον εαυτό τους.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα

ΧΑΝΙΑ – ΣΑΒΒΑΤΟ  4  ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

ΤΡΙΠΛΟΥΝ

600 μ.

ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ - ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Α

60 μ.

ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ - ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Β΄

100 μ.

100 μ.

ΕΠΙΣΗΜΗ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ

80 μ.

ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ - ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Α΄

400 μ. ΕΜΠ

ΑΝΔΡΩΝ

400 μ. ΕΜΠ

400 μ.

400 μ.

200 μ.

200 μ.

50 μ.

ΜΙΝΙ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ - ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ - ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Α΄

300 μ.

ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ - ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Α΄

Και εκτός Κρήτης

Πέραν των "Βενιζελείων", πάντως, υπάρχει και αλλού ενδιαφέρον για τους αθλητές στίβου της Κρήτης. Ο Μιχάλης Αναστασάκης θα βρίσκεται στην Τύνιδα της Τυνησίας, καθώς θα πάρει μέρος στο Μεσογειακό Πρωτάθλημα για νέους αθλητές κάτω των 23 ετών. Ο πρωταθλητής του Ελ. Βενιζέλου αγωνίζεται στη σφυροβολία, ενώ στις Σέρρες, όπου διεξάγονται οι Πανελλήνιοι αγώνες σύνθετων αγωνισμάτων, θα βρεθούν δύο αθλήτριες κρητικών σωματείων. Η Μελίνα Καστρινού του ΟΦΗ και η Χριστίνα-Αικατερίνη Κουβέλη του Ελ. Βενιζέλου θα συμμετάσχουν στο έπταθλο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News