default-image

Πρόεδροι των ΕΠΣ όλης της χώρας αφυπνιστείτε!

Ποδόσφαιρο
Πρόεδροι των ΕΠΣ όλης της χώρας αφυπνιστείτε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΥΤΗ είναι η κατάσταση. Ακριβώς όπως την αποκάλυψαν οι ανακοινώσεις των "μεγάλων" που επηρεάζουν το ποδοσφαιρικό πεδίο σε όλες τις διαστάσεις του. Απορία καμία. «Σόδομα και Γόμορρα», όπως θα έλεγε η αείμνηστη Σαπφώ Νοταρά. Καμία έκπληξη.

Αλλά να τα βλέπει ο Κοντονής, μήπως τυχόν κάποια στιγμή καταλάβει ότι μέχρι τώρα έκανε μια τρύπα στο νερό. Μιλάει για βία, παίρνει μέτρα μεσαιωνικού χαρακτήρα, τιμωρεί, δίνει συνεντεύξεις, παύει διοργανώσεις και ένα σωρό άλλα που τελικά δε δίνουν καμία λύση στο πρόβλημα. Το πρόβλημα στην πίτα της ποδοσφαιρικής βίας είναι οι παράγοντες των ομάδων, το σύστημα που θέλουν όλοι να υπάρχει για να κάνει ο καθένας συνολικό κουμάντο και μαζί και οι άλλοι που αρέσκονται (συχνά κολακεύονται), όταν βρίσκονται ως "κολλητοί" στο άρμα του άλφα ή δείνα "κλειδοκράτορα" των εξελίξεων.

ΔΕ χρειάζεται να εκφράσεις οτιδήποτε περισσότερο για όσα συνέβησαν από το "χαρτοπόλεμο" που μοιάζει με "χαροπόλεμο του ποδοσφαίρου μας", από εκείνους που δεν έχουν την τσίπα να σεβαστούν τα δικαιώματα του Έλληνα για ψυχαγωγία μέσω ποδοσφαίρου και εκφράζονται με τη γλώσσα των υποχθόνιων οντοτήτων της παραφυσικής κοσμολογίας. Και μόνο που δεν αισθάνονται την ευθύνη τους απέναντι στους φιλάθλους, σημαίνει ότι είναι μικροί και ασήμαντοι και κυρίως άχρηστοι και επιζήμιοι στην κοινωνία, με ένα "εγώ" που αποτελεί υπόδειγμα αποφυγής. Ναι οι "επενδυτές", που έτσι κι αλλιώς το ίδιο σαθρό σύστημα "ευαγγελίζονται" για να φαίνεται ο ένας πιο μάγκας από τον άλλο σε επιτυχίες και ταμεία...

ΕΠΕΙΔΗ ποτέ στην ιστορία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Ελλάδα δεν υπήρξε παράγοντας που πραγματικά να ήθελε την πλήρη ανάπτυξή του, οι ιστορίες που δηλητηρίασαν ξανά την ατμόσφαιρά μας, με αφορμή την ιδεαλιστική επιθυμία του Τζώρτζογλου και των Ενώσεων, μας κάνουν να στρέφουμε την προσοχή μας στις ΕΠΣ που έχουν κατεξοχήν τον αχυρώνα (εύστοχο το «μαλώνουνε σε ξένο αχυρώνα»).

Τι κάνουν όλοι αυτοί οι 55 συν συνεργάτες του, που θα έπρεπε να λειτουργούν ως θεματοφύλακες αξιών του ποδοσφαίρου; Πώς επιτρέπουν να τους χωρίζουν σε "πόλους" του κάθε αφέντη για τα προσωπικά του οικονομικά και εγωιστικά του συμφέροντα; Αν το δούμε στην πλήρη του ανάλυση, είναι εκείνοι που φέρουν τη μεγάλη ευθύνη, μέσα στο θεσμικό πλαίσιο που υφίσταται η λειτουργία τους. Πρόεδροι των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων όλης της χώρας αφυπνιστείτε!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News