default-image

Ξανά στον τελικό Ουίλιαμς- Μουγκουρούθα

Σπορ
Ξανά στον τελικό Ουίλιαμς- Μουγκουρούθα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον περσινό τελικό του Wimbledon, η πολύπειρη Σερένα Ουίλιαμς αντιμετώπισε την 21χρονη, Γκαρμπίν Μουγκουρούθα, με φόντο το λονδρέζικο Grand Slam. Η εμπειρία και η κλάση της Αμερικανίδας έφταναν για να της δώσουν το βαρύτιμο τρόπαιο απέναντι σε μια εξαιρετική, αλλά άπειρη τενίστρια.

Ούτε έναν χρόνο μετά, οι δυο τους ανταμώνουν και πάλι, αυτή την φορά στον τελικό του Rolland Garros. Έχει κυλήσει πολύ νερό στ' αυλάκι και η Ισπανίδα έχει βελτιωθεί πάρα πολύ, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στο Νο4 της WTA και να δείχνει πως έχει τα φόντα για περαιτέρω αναρρίχηση στην κατάταξη.

Φαβορί βέβαια είναι και πάλι η Ουίλιαμς, η οποία σταμάτησε το νικηφόρο σερί της 24χρονη Ολλανδή, Κίκι Μπερτένς και βρίσκεται δύο σετ μακριά από δύο τεράστια ρεκόρ της Γερμανίδας, Στέφι Γκραφ. Η Αμερικανίδα επικράτησε με 2-0 σετ, κατακτώντας το πρώτο στο τάι μπρέικ και το δεύτερο με 6-3 γκέιμ.

Το Νο1 του κόσμου, προκρίθηκε για 27η φορά στην καριέρα της σε τελικό Grand Slam και διεκδικεί το 22ο τρόπαιο σε major τελικό. Αν το καταφέρει, πιάνει την Γκραφ. Επίσης, αν πάρει το τρόπαιο η 34χρονη, θα έχει τέσσερις τίτλους στο Παρίσι και συνάμα τέσσερα Grand Slam σε καθένα από τα τέσσερα Majors, κάτι που έχει καταφέρει μέχρι σήμερα μόνο η Γερμανίδα.

Συνολικά, αυτός είναι ο 90ος τελικός καριέρας για την Σερένα Ουίλιαμς, που μετράει 70 τίτλους και αυτός θα είναι ο δεύτερος φετινός μετά το Internazionali BNL d' Italia της Ρώμης. Βέβαια, μόνο εύκολη δεν θα είναι η αποστολή της, καθώς η Μουγκουρούθα βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα. Η 22χρονη Ισπανίδα επιβλήθηκε της Σαμάνθα Στόσουρ με 6-2, 6-4, φτάνοντας σχετικά άνετα στον τελικό.

Η τενίστρια από την Καταλονία, θα διεκδικήσει τον σπουδαιότερο τίτλο της καριέρας της, ενώ έχει εξασφαλίσει την επιστροφή της στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης, ξεπερνώντας την Αντζελίκ Κέρμπερ. Παράλληλα, θα γίνει η πρώτη Ισπανίδα που θα αγωνιστεί σε τελικό Roland Garros ύστερα από 16 χρόνια και με νίκη αφήνει στο κατόπι της και την Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα.

Πηγή: http://www.sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News