Αθλητισμός

Δεν πάει Ρίο ο Κύργιος λόγω της Ομοσπονδίας

Την απόφασή του να μη συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του  Ρίο κοινοποίησε ο Νικ Κύργιος διαμαρτυρόμενος για τη συμπεριφορά της Ολυμπιακής κοινότητας της Αυστραλίας.

Ο με ελληνικές ρίζες τενίστας κατηγόρησε την πρόεδρο της Ολυμπιακής Κοινότητας της Αυστραλίας, Κίτι Τσίλερ, για την απόφασή του παρότι, όπως τονίζει ήταν όνειρο ζωής γι’ αυτό να πάρει μέρος σε μία Ολυμπιάδα.

Αναλυτικά, η γραπτή δήλωσή του:

«Με βαριά καρδιά, ανακοινώνω την απόφασή μου να μη συμμετάσχω στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, μία πολύ δύσκολη απόφαση, που με κάνει να νιώθω απογοήτευση που οδηγήθηκα σε αυτά το σημείο. Το να εκπροσωπήσω την Αυστραλία στους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν πάντα όνειρό μου, από μικρό παιδί. Φέτος, η συμμετοχή μου ήταν πρωταρχικός στόχος, για αυτό και είχα προσαρμόσει το πρόγραμμά μου και τη ζωή μου πάνω σε αυτό.

Παρόλο που έχω εκφράσει την πρόθεσή μου επανειλημμένα και ξεκάθαρα, η πρόεδρος της Ολυμπιακής Κοινότητας της Αυστραλίας είχε άλλα πλάνα. Η άδικη αντιμετώπιση που είχα από αυτή τις τελευταίες εβδομάδες με οδήγησε σε αυτή την απόφαση», ήταν η δήλωση του 21χρονου αθλητή στην προσωπική του ιστοσελίδα.

Σχόλια