Αθλητισμός

Μελισσανίδης: Χορηγικό πρόγραμμα ΟΠΑΠ για τις Ενώσεις!

Χορηγικό πρόγραμμα του ΟΠΑΠ για τις ποδοσφαιρικές ενώσεις, εξήγγειλε στη συγκέντρωση του "Μακεδονία Παλλάς" ο ηγέτης της ΑΕΚ και μέτοχος της ΟΠΑΠ ΑΕ Δημήτρης Μελισσανίδης, μιλώντας με αρκετά παραγοντικά στελέχη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, που βρέθηκαν εκεί. Την πληροφορία επιβεβαίωσε  στο ράδιο 98.4 ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ Νίκος Τζώρτζογλου, καθώς και άλλοι πρόεδροι Ενώσεων που ήταν αυτόπτες μάρτυρες της σημαντικής είδησης που τους μετέφερε ο ηγέτης της ΑΕΚ.

Σύμφωνα με όσα φέρεται να τους είπε ο Δημήτρης Μελισσανίδης,  το πρόγραμμα θα είναι τριετούς διάρκειας και θα φέρει στα ταμεία κάθε ΕΠΣ 20.000 ευρώ ετησίως. Το συνολικό πρόγραμμα δηλαδή 60.000 ευρώ για κάθε ποδοσφαιρική Ένωση!

Πρόκειται για ανταποδοτικό χορηγικό πρόγραμμα , που έχει "ξεσηκωθεί" από το χορηγικό πρόγραμμα που είχε προτείνει η ΕΠΣΗ και βρίεκσται υπό επεξεργασία από την ΕΠΟ. Μπορεί να φαίνεται ως προεκλογική παροχή του ενός "πόλου" για τις εκλογές της ΕΠΟ, όμως αυτό θα ισχύει ανεξαρτήτως της έκβασης των εκλογών τον προσεχή Οκτώβριο, αφού αφορά ανταποδοτική παροχή του ΟΠΑΠ. Μένει ωστόσο να επιβεβαιωθεί επισήμως.

Κάτι τέτοιο θα δώσει οξυγόνο στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, που μένει εγκαταλλειμένο από τους φορείς και την πολιτεία, ώστε να είναι εύκολα "χειραγωγήσιμο" από τους ισχυρούς που επιζητούν την εξουσία της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Ίδομεν...

ΣΤΗ BUNDESLIGA ΤΟ REPLAY ΒΙΝΤΕΟ!

Στο γερμανικό πρωτάθλημα (Bundesliga) και σε αυτό των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (MLS) θα γίνεται χρήση των replay του βίντεο στις αμφισβητούμενες φάσεις. Η σχετική ανακοίνωση έγινε από την IFAB, την αρμόδια επιτροπή κατάρτισης κανονισμών της παγκόσμιας συνομοσπονδίας, η οποία ενέκρινε τα σχετικά αιτήματα.

Είχαν προηγηθεί σχετικές εγκρίσεις και για άλλες διοργανώσεις, , όπως στη Βραζιλία και στην Ολλανδία, στην κορυφαία κατηγορία της Αυστραλίας (A-League), στο Κύπελλο Πορτογαλίας, καθώς επίσης και στο παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων της Ιαπωνίας, τον προσεχή Δεκέμβριο.

Τον περασμένο Μάρτιο η IFAB ενέκρινε μία δοκιμαστική περίοδο δύο ετών, στη διάρκεια της οποίας η συγκεκριμένη τεχνολογία θα χρησιμοποιείται, μεταξύ άλλων στις εξής αμφισβητούμενες περιπτώσεις: να καθορίζει εάν ένα γκολ έχει επιτευχθεί ή όχι, στις αποβολές και στα πέναλτι. Το σύστημα θα επιτρέπει σε έναν επιπρόσθετο βοηθό διαιτητή, ο οποίος θα είναι γνωστός ως VAR (video assistant referee), να έχει πρόσβαση στα ριπλέι των βίντεο στη διάρκεια των αγώνων.

Ο διαιτητής αυτός θα μπορεί επίσης να βοηθάει τον «άρχοντα» του αγώνα σε φάσεις που μπορεί να έχει... χάσει ή κάνει λάθος, σε περιστατικά που δεν υποπίπτουν στην αντίληψή του, ενώ επίσης θα μπορεί να έχει και συμβουλευτικό ρόλο σε κρίσιμες αποφάσεις στην εξέλιξη της αναμέτρησης.

Σχόλια