default-image

Όλο το Ηράκλειο... θέλει άνοδο ΠΟΑ

Ποδόσφαιρο
Όλο το Ηράκλειο... θέλει άνοδο ΠΟΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με ένα μεγάλο παιχνίδι την Κυριακή στο Ατσαλένιο, ανάμεσα στον ΠΟΑ και τον Ο.Φ. Ιεράπετρας, πέφτει η αυλαία της ποδοσφαιρικής δράσης. Πρόκειται για ένα παιχνίδι, το οποίο ο ΠΟΑ καλείται να το μετατρέψει στη δική του γιορτή, σηματοδοτώντας έτσι, μετά από δύο χρόνια στο Τοπικό, την επιστροφή στις εθνικές κατηγορίες.

Είναι αλήθεια ότι η παρουσία του ΠΟΑ αυτά τα δύο χρόνια στα γήπεδα του Ηρακλείου ήταν πολυτέλεια. Τώρα οι "πράσινοι" βρίσκονται 90 λεπτά πριν επιτύχουν τον αυτονόητο στόχο για την ιστορία και τη φανέλα του σωματείου. Την επιστροφή σε μεγαλύτερη κατηγορία, εκεί όπου είχαν εδραιωθεί την περασμένη δεκαετία και μάλιστα σε χρόνια επαγγελματικά και πολύ δύσκολα. Βέβαια, σε αυτή την τελική μάχη επιστροφής ο ΠΟΑ έχει πολλούς συμμάχους, αφού όλο το Ηράκλειο... τον θέλει στη Γ' Εθνική!

Είναι δεδομένο ότι οι ομάδες που θα αγωνιστούν την προσεχή περίοδο στην Α1 ΕΠΣΗ και θέτουν πρωταγωνιστικούς στόχους δε θα ήθελαν για άλλη μια χρονιά τον ΠΟΑ στα πόδια τους. Ουσιαστικά, εφόσον ο ΠΟΑ ανέβει στη Γ' Εθνική, μειώνεται ο δείκτης δυσκολίας για όσες ομάδες θέλουν να διεκδικήσουν πρωτάθλημα του χρόνου. Απολύτως λογικό και κατανοητό.

Από εκεί και πέρα είναι και οι ομάδες στο Τοπικό που περιμένουν με αγωνία ο ΠΟΑ να τα καταφέρει, ώστε κι εκείνες να εξασφαλίσουν την παραμονή τους! Πιο συγκεκριμένα ο Αλμυρός στην Α1 Κατηγορία, η ΑΕΚ στην Α2 και η Πυργού στη Β' Κατηγορία κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα γι' αυτό το λόγο.

Εύστοχα λοιπόν οι Ατσαλενιώτες έχουν περάσει το μήνυμα ότι η άνοδος δεν είναι μόνο δική τους υπόθεση αλλά όλου του Ηρακλείου και ζητούν τη στήριξη του κόσμου. Η πλάστιγγα γέρνει υπέρ των πρωταθλητών Ηρακλείου, αφού, πέρα από το ότι έχουν υπέρ τους και την ισοπαλία, δείχνουν στα τελευταία παιχνίδια σε εξαιρετική κατάσταση. Ο ΟΦΙ από την άλλη πλευρά είναι ένας υπολογίσιμος αντίπαλος και δεν πρόκειται να καταθέσει εύκολα τα όπλα. Αλλά ο ΠΟΑ θα έχει ένα έξτρα όπλο και αυτό θα είναι η έδρα. Άλλωστε είναι υποχρέωση όλων το Ατσαλένιο την Κυριακή να είναι γεμάτο!

Μανόλης Βαρδαλαχάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News