Αθλητισμός

Στον πατέρα του τα… έριξε ο Μέσι για τη φοροδιαφυγή

Το… μπαλάκι στον πατέρα του πέταξε ο Λιονέλ Μέσι αναφορικά με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει για τη φοροδιαφυγή. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα ανάφερε στη σημερινή δίκη πως είχε απόλυτη εμπιστοσύνη στον πατέρα του και τους δικηγόρου του στο να χειριστούν τα οικονομικά του αφού ο ίδιος θέλει απλά να ασχολείται με το ποδόσφαιρο.

Υπέγραψα γιατί εμπιστεύομαι τον πατέρα μου και ποτέ δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να ξεγελαστώ. Ποτέ δεν με ενδιέφεραν αυτά τα θέματα και έτσι δεν ήξερα πως παραβιάζω τον νόμο», τόνισε ο άσος της Μπαρτσελόνα.

«Δεν ήξερα τίποτα, εμένα απλά μου αρέσει να παίζω ποδόσφαιρο. Είχα μεγάλη εμπιστοσύνη στον πατέρα μου και τους δικηγόρους μου», πρόσθεσε.

Ο πατέρας τώρα του Μέσι τόνισε  πως το μόνο που ήθελε ήταν να κάνει πιο εύκολο το έργο του γιου του προκειμένου να τον  αφήσει να ασχολείται μόνο με το ποδόσφαιρο. «Δεν έχω νομικές πτυχές, ήθελα απλά να κάνω ευκολότερη τη ζωή του γιου μου, να τον βοηθήσω και να τον κάνω να σκέφτεται απλά το ποδόσφαιρο», είπε ο πατέρας του Αργεντινού σούπερ σταρ.

Ο Μέσι κατηγορείται για φοροδιαφυγή ανάμεσα στο 2007 και το 2009, αφού οι ισπανικές αρχές θεωρούν ότι είχε… κρύψει το ποσό των 4,2 εκατ. ευρώ. Όπως αναφέρεται, μάλιστα, στο κατηγορητήριο, οι δύο άνδρες είχαν δημιουργήσει μια σειρά από εταιρείες σε φορολογικούς παραδείσους για να αποφύγουν την καταβολή φόρων.

Ο Αργεντινός άσος όπως και ο πατέρας του, Ζόρζε, αντιμετωπίζουν έως και 22 μήνες φυλάκισης, εάν αποδειχθούν ένοχοι.

Σχόλια