Αθλητισμός

Μισός αιώνας ιστορίας στο τένις του Ηράκλειο ΟΑΑ

Μνήμες, συγκινήσεις, ανθρώπινες στιγμές και αγωνίες για την τύχη του Ιστορικού Ομίλου μοιραστήκαν οι πρόεδροι του ΗΡΑΚΛΕΙΟ Ο.Α.Α.

Μετά από πρόσκληση του προέδρου του Δ.Σ. κ Δελάκη  Μιχάλη προς του όσους έχουν διατελέσει κατά το παρελθόν πρόεδροι  του Δ.Σ. του ΗΡΑΚΛΕΙΟ Ο.Α.Α. κ.κ. Καπαρουνάκη Κυριάκο (1971-1972), Παπαϊωάννου Εμμανουήλ (1975-1977) Πατεράκη Ιωάννη (1980-1981), Περδικογιάννη  Ιωάννη (1986-1992) Παπακαλιάτη Μανώλη (1993-2003) Λουκαδάκη Μανώλη (2004-2009) Ρυακιωτάκη Παντελή (2010-2013) Μαρκαντωνάκη Μανώλη (2013 2015) πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση στον Όμιλο με μοναδικό θέμα το MASTER PLAN   Χρήσεων της Ζώνης των Ενετικών Οχυρώσεων Ηρακλείου.

Στην συνάντηση στην οποία  παραβρέθηκε και ο αντιπρόεδρος του Ομίλου κ. Κώστας Μπόγρης και ο Γενικός Γραμματέας κ. Στέφανος Περδικογιάννης συζητήθηκαν οι μέχρι σήμερα  κινήσεις του Ομίλου σχετικά με την πρόταση του Δήμου (που ζητά την παραμονή του Ομίλου υπό προϋποθέσεις στην Ανατολική πλευρά των Ενετικών Οχυρώσεων της πόλης) και την εισήγηση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας που έχει εκφράσει διαφορετική άποψη.

Στην συνάντηση αφού ζωντάνεψαν μνήμες από τις συμπληγάδες που έχει περάσει ο Όμιλος όλα αυτά τα χρόνια τις μάχες και τους αγώνες που έχει δώσει για την επιβίωσή και την ανάπτυξη του, αλλά και μνήμες από σημαντικές επιτυχίες και στιγμές- Ορόσημο αποφασίστηκε:

1.      Να σταλεί επιστολή στον Υπουργό Πολιτισμού στην οποία  θα αναφέρεται η σημαντική συμβολή του Ομίλου στην ανάπτυξη του αθλητισμού και πολιτισμού της πόλης. Την επιστολή θα κληθούν να υπογράψουν οι πολίτες που συμφωνούν ότι το «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» επιτελεί  σημαντικό έργο και η παραμονή του σε αυτήν την περιοχή είναι χρήσιμη και ωφέλιμη για τον τόπο .

2.      Η διάδοση με κάθε τρόπο του Αθλητικού, Πολιτιστικού, Κοινωνικού έργου που παράγει ο Όμιλος από το 1928.

3. Η διάδοση με κάθε τρόπο του μηνύματος ότι  το "ΗΡΑΚΛΕΙΟ Ο.Α.Α."  ως τόπος διοργάνωσης Διεθνών και Εθνικών πρωταθλημάτων συμβάλλει στο να καταστεί η πόλη ως τόπος Αθλητικού προορισμού για αγώνες Τένις, Μπάσκετ και Σκάκι.

Σχόλια