Αθλητισμός

Γκιρτζίκης: Οι Έλληνες του εξωτερικού αγαπούν περισσότερο την Εθνική

Η Εθνική μας βρίσκεται από χθες στην Αυστραλία και η υποδοχή που της επεφύλαξαν οι Έλληνες που μένουν εκεί ήταν συγκλονιστική.

Παρότι η πορεία της δεν είναι καλή τα τελευταία χρόνια και αποκλείστηκε από το Euro της Γαλλίας που ξεκινά σε λίγες μέρες, οι Έλληνες της Αυστραλίας υποδέχτηκαν με χειροκρότημα και λαχτάρα τους διεθνείς.

Για την αγάπη των Ελλήνων του εξωτερικού προς την Εθνική μας μίλησε και ο Γιώργος Γκιρτζίκης στο Ελληνικό Πρόγραμμα Ραδιοφωνίας SBS, ο οποίος εξήγησε και τους λόγους που έγινε το ταξίδι στην Αυστραλία για τα φιλικά με το Σίδνεϊ (4/6) και τη Μελβούρνη (7/6).

Αρχικά, ο πρόεδρος της ΕΠΟ τόνισε: "Χαίρομαι κατ' αρχάς για το ότι μας προϋπαντήσατε με θέρμη στο αεροδρόμιο. Θα δώσουν ό,τι καλύτερο μπορούν τα παιδιά μας, γιατί τους περιμένει ένας πολύ δύσκολος αγώνας στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου που γίνεται στη Ρωσία το καλοκαίρι του 2018.

Αυτό που έχω να πω, είναι πως οι Έλληνες του εξωτερικού τιμούν πολύ περισσότερο την Ελλάδα μας και θα πρέπει και οι Έλληνες που ζούμε στην Ελλάδα, να παραδειγματιστούμε απ' αυτό, να πάρουμε κάτι από εσάς".

Για τους Έλληνες παίκτες που είτε γεννήθηκαν στο εξωτερικό είτε έφυγαν για να παίξουν μακριά από την Ελλάδα, σχολίασε: "Με όλη την ομογένεια, απανταχού της γης, όλα αυτά τα παιδιά τα παρακολουθούμε, είναι δικά μας παιδιά και θα παίρνουν ευκαιρίες για να 'ρθουν και να αγωνιστούν για τα χρώματα της ελληνικής σημαίας και του εθνικού ύμνου της χώρας".

Τέλος, για τα φιλικά στην Αυστραλία είπε: "Η πρώτη σκέψη που έκανα, επειδή είχα έρθει με την Εθνική Ελλάδας και είχα δώσει την υπόσχεση ότι θα πρέπει να ερχόμαστε πιο συχνά (2006). Αργήσαμε να έρθουμε από τότε, κάλλιο αργά παρά ποτέ, γιατί πρέπει κατά διαστήματα να τονώνουμε το ελληνικό φρόνημα.

Γι' αυτό το λόγο ήρθαμε εδώ, ταυτόχρονα όμως θα κάνουμε τα δυο φιλικά, ώστε ο προπονητής να βγάλει τα συμπεράσματά του και να είναι πιο έτοιμος για τα παιχνίδια που αρχίζουν τον Σεπτέμβριο".

Σχόλια