default-image

Ο δρόμος του ΠΑΟΚ για τ’ αστέρια

Ποδόσφαιρο
Ο δρόμος του ΠΑΟΚ για τ’ αστέρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ΠΑΟΚ ήταν o μεγάλος κερδισμένος στα στα πλέι οφ της Super League καθώς κατέκτησε την πρώτη θέση και θα αγωνιστεί στα προκριματικά του Champions League, κυνηγώντας το όμιλο της συμμετοχής στους ομίλους για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Οι Θεσσαλονικείς ξεκινούν από τον 3ο προκριματικό γύρο ως αδύναμοι, κάτι που σημαίνει πως θα κληρωθούν με θεωρητικά καλύτερες ομάδες. Για την ακρίβεια, πέντε ομάδες είναι οι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ. Πάμε να δούμε ποιες είναι αυτές...

Σαχτάρ (Ουκρανία,  81.976 βαθμοί)

Με μεγάλη διαφορά η πιο δυνατή ομάδα που θα μπει στην κληρωτίδα του 3ου προκριματικού γύρου και ξεκάθαρα η ομάδα που θέλει να αποφύγει ο ΠΑΟΚ. Φέτος έχασε το πρωτάθλημα Ουκρανίας από την Ντινάμο Κιέβου, αλλά το ρόστερ της είναι πανίσχυρο, με παίκτες εγνωσμένης αξίας. Ο κορμός της αποτελείται από Ουκρανούς, ενώ στην ομάδα του Ντόνετσκ αγωνίζονται και 8 Βραζιλιάνοι. Αρχηγός της είναι ο διεθνής Κροάτης μπακ, Ντάριο Σρνα.

Άγιαξ (Ολλανδία, 58.112 βαθμοί)

Αυτοκτόνησε, χάνοντας την τελευταία αγωνιστική το πρωτάθλημα Ολλανδίας, εξαιτίας της αδιάφορης Ντε Χράαφσχαπ, αλλά αναμφίβολα είναι πολύ καλή ομάδα, που στηρίζεται κυρίως σε νεαρούς ποδοσφαιριστές. Το μεγάλο όπλο του Άγιαξ είναι ο Πολωνός σέντερ φορ, Αρκάντιους Μίλικ. Ο "Αίαντας" δεν είναι άγνωστος στον ΠΑΟΚ, αφού οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί τη σεζόν 2010-11 στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, με τους Ολλανδούς να παίρνουν την πρόκριση χάρη στα εκτός έδρας γκολ (1-1 στην Amsterdam Arena, 3-3 στην Τούμπα).

Άντερλεχτ (Βέλγιο, 54.000 βαθμοί)

Δεν κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα στο Βέλγιο, μένοντας δεύτερη πίσω από την Κλαμπ Μπριζ. Πρόκειται για μία ομάδα λίγο-πολύ γνώριμη στο ελληνικό κοινό, λόγω των πρόσφατων αναμετρήσεών της με τον Ολυμπιακό για το Europa League, όπου οι Βέλγοι προκρίθηκαν στην παράταση στο "Καραϊσκάκης". Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα νεανικό σύνολο, με εξαιρετικούς παίκτες, όπως οι Πρατ, Τζούριτσιτς, Ατσεαμπόνγκ, Τίλεμανς και Εζέκιελ.

Φενέρμπαχτσε (Τουρκία, 40.920 βαθμοί)

Έχασε το πρωτάθλημα Τουρκίας από την Μπεσίκτας, με τον Βίτορ Περέιρα στον πάγκο της και παρά το πολύ καλό ρόστερ της, το οποίο περιλαμβάνει κι έναν Ρόμπιν φαν Πέρσι. Και φυσικά δεν είναι το μόνο μεγάλο όνομα των Τούρκων, αφού και οι Νανί, Κιέρ, Εμενίκε, Ντεμιρέλ και Τοπάλ είναι παίκτες πρώτης γραμμής. Στη Φενέρμπαχτσε ανήκει μάλιστα κι ένας παλιός αγαπημένος των φίλων του ΠΑΟΚ, ο Μίροσλαβ Στοχ. Πάντως απέναντι στα "καναρίνια", ο ΠΑΟΚ έχει πάρει μία από τις μεγάλυτερες προκρίσεις της ευρωπαϊκής ιστορίας του, όταν τη σεζόν 2010-11, στα πλέι οφ του Europa League, πήρε 1-1 στην παράταση στην Κωνσταντινούπολη, με το "χρυσό" γκολ του Ζλάταν Μουσλίμοβιτς.

Σπάρτα Πράγας (Τσεχία, 40.585 βαθμοί)

Η εκπληκτική φετινή πορεία των Τσέχων στο Europa League ήταν αυτή που ουσιαστικά τους έφερε στους ισχυρούς του 3ου προκριματικού, αφήνοντας τον ΠΑΟΚ μία θέση παρακάτω, στους αδύναμους. Στο τσεχικό πρωτάθλημα, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δεν κατάφεραν να πάρουν τον τίτλο, που κατέληξε και πάλι στην Πλζεν. Ο κορμός της αποτελείται από γηγενείς, αρκετοί εκ των οποίων είναι διεθνείς, ενώ στο ρόστερ υπάρχουν μόνο 3 ξένοι, όλοι τους Αφρικανοί.

Πηγή: www.sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News