Αθλητισμός

Υπόκλιση Πεδουλάκη στον αρχηγό

Στο «στρατόπεδο» του Παναθηναϊκού η πικρία για την απώλεια του τίτλου ήταν έντονη, ενώ το «αντίο» του Δημήτρη Διαμαντίδη ήταν σε πρώτο πλάνο.

Ο προπονητής των «πρασίνων» Αργύρης Πεδουλάκης επισήμανε αρχικά: "Νομίζω πως η αποχώρηση του Δημήτρη είναι το σημαντικότερο γεγονός. Δεν θα είναι ίδια η επόμενη ημέρα για τον Παναθηναϊκό. Ο Διαμαντίδης είναι μία μεγάλη προσωπικότητα. Στο μυαλό του ήταν 'η ομάδα πάνω απ' όλους'. Όπως μου είχε πει κι ένας ξένος παράγοντας: 'Διαμαντίδης είναι παράξενο που είναι Έλληνας'. Γιατί εμείς έχουμε μία εγωιστική τάση. Θα θέλαμε να είναι κοντά μας, μαζί μας".

Για την εφετινή σεζόν του Παναθηναϊκού: "Η απόφαση του Παναθηναϊκού να παίξει με 8 ξένους υποθήκευε το πρωτάθλημα. Για εμένα το πιο σημαντικότερο ήταν πως είχαμε πρόβλημα στους ψηλούς. Τραυματίστηκε ο Βλάντο, έφυγαν οι Πάβλοβιτς και Κούζμιτς. Χαμήλωσε η... αεροπορία".

Για τους τελικούς με τον Ολυμπιακό: "Εμείς είμαστε πίσω στις λεπτομέρειες. Είχε ο Σπανούλης τέσσερα φάουλ και δεν πήγαινε ο γκαρντ μας να κάνει σκριν για να τον παίξει ο Καλάθης ένας εναντίον ενός. Ένας αθλητικός ψηλός μας έλειψε κι ένας ακόμα στη περιφέρεια προκειμένου ο Καλάθης να παίρνει ανάσες".

Για την πορεία μετά την επιστροφή του στην ομάδα: "Ψάχνω 9-10 παίκτες να πάμε να αγωνιστούμε. Τους είπα πως τα παιχνίδια με τον Άρη ήταν προετοιμασία για τα ματς με τον Ολυμπιακό. Ο Παναθηναϊκός είχε πρόβλημα στο πικ εν ρολ. Ο Γουίλιαμς είναι ένα παιδί άριστος χαρακτήρας".

Για το αν θα παραμείνει και την επόμενη σεζόν: "Θα δούμε τις επόμενες ημέρες. Εγώ επιστρατεύτηκα".

Για την απόφαση του Δημήτρη Διαμαντίδη: "Ο Δημήτρης θέλει να χαρεί την οικογένειά του. Εμείς θα θέλαμε να έρθει τον Οκτώβρη να κάνει καμία προπόνηση για να μην παχύνει".

Σχόλια