Αθλητισμός

Οι αρχές ενημέρωσαν για την απαγωγή Πουλίδο

Το ειδικό τμήμα συντονισμού και ερευνών για απαχθέντες στην Tamaulipas έδωσε συνέντευξη Τύπου για τον Άλαν Πουλίδο. Ο εισαγγελέας Ίσμαελ Ακόστα, τόνισε πως ο ένας από τους απαγωγείς είναι ο Ντάνιελ Ερνάντεζ Μοράλες, ετών 38 και ότι έχει συλληφθεί.

Είναι από την Πολιτεία της Βερακρούζ και ανήκει σε μία από τις εγκληματικές ομάδες που δρουν στην περιοχή. Ο Ακόστα εξήγησε πως μετά την διάσωση του Πουλίδο - που φέρεται να χρειάστηκε να χτυπήσει και έναν από τους απαγωγείς του για να ξεφύγει - του δόθηκε κάθε ιατρική και ψυχολογική στήριξη και βοήθεια.

Επίσης πως θα συνεχιστεί η έρευνα για να βρεθούν και όλοι οι άλλοι υπαίτιοι. Μάλιστα αναφέρεται πως ένας εξ αυτών ήταν που τηλεφώνησε σε ειδική γραμμή για να πει για την απαγωγή. Τα άτομα που μετείχαν στην απαγωγή του Άλαν Πουλίδο είναι τουλάχιστον τρία.

Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας, Ενρίκε Γκαλίντο, τόνισε πως η συνεργασία αστυνομίας - στρατού και όλων των άλλων διαθέσιμων δυνάμεων της χώρας βοήθησε στο να βρεθεί ο παίκτης περίπου 24 ώρες μετά την απαγωγή του.

Τόνισε πως υπήρξε διαπραγμάτευση για λύτρα αλλά δεν πληρώθηκαν ποτέ τα λύτρα. Επίσης πως η απαγωγή του έγινε για χρήματα. Δεν επήλθε για την ποδοσφαιρική του ιδιότητα αλλά για το γεγονός πως οι απαγωγείς αντιλήφθηκαν ότι είχαν την δυνατότητα να πάρουν πολλά χρήματα από αυτόν. Τέλος διατυπώθηκε ότι δεν ασκήθηκε βία στην διάρκεια της διάσωσης του Πουλίδο.

Πηγή:  http://www.gazzetta.gr >>>

Σχόλια