default-image

Νικητής ο ΙΟΗ στον αγώνα ιστιοπλοϊας «Μάχης Κρήτης»

Σπορ
Νικητής ο ΙΟΗ στον αγώνα ιστιοπλοϊας «Μάχης Κρήτης»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με το Κύπελλο του νικητή στις αποσκευές του επέστρεψε στο Λιμάνι του Ηρακλείου το Σκάφος Simera με κυβερνήτη τον Μάνο Αγγελάκη και πλήρωμα πέντε από τους εκπαιδευόμενους στο νεοσύστατο τμήμα αγωνιστικής Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θάλασσας του ΙΟΗ ( Μαρία Στεφανάκη , Άλκη Καλαμπόκη , Κατερίνα Παυλάκη , Κώστα- Όθωνα Χατζημπάλογλου ) αλλά και τους εμπειρότερους Γιώργο Κασσαπάκη & Ελένη Λιβανού που πήγαν , έτρεξαν και νίκησαν στον Περιφερειακό Αγώνα Ανοιχτής Θάλασσας "Η Μάχη της Κρήτης" .

Ο αγώνας διοργανώθηκε από τον Ι.Ο.Χανίων την Κυριακή ενώ και το Σάββατο σε άλλο αγώνα Όρτσα-Πρύμα τα πήγαν επίσης περίφημα καταλαμβάνοντας τρεις 2ες θέσεις στις τρεις  Ιστιοδρομίες που έγιναν!

Ο ΙΟΗ συγχαίρει τους αγωνιζόμενους και δηλώνει σίγουρος ότι «θα ακολουθήσουν  πολλά κύπελλα ακόμα από εσάς και τους επόμενους αποφοίτους του Τμήματος που φαίνεται ότι έλειπε από τον ΙΟΗ και θα συνεχίσει προάγοντας παράλληλα με την εξαιρετικό επίπεδο των Σχολών Εκμάθησης ( Αρχαρίων & Προχωρημένων ) την Αγωνιστική Ιστιοπλοΐα στο Ηράκλειο» .

Επίσης ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ηρακλείου συγχαίρει τον ΙΟΧανίων για τη διοργάνωση  και όλους τους συμμετέχοντες.

Επόμενο ραντεβού έχει οριστεί για τον αγώνα  «Λιμάνι Ηρακλείου - Μπαλί (διανυκτέρευση) - Λιμάνι Ηρακλείου» το ΣΚ 11&12 / 6 / 2016.

25 χρόνια ναυταθλητισμός       

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ηρακλείου δραστηριοποιείται για περισσότερα από 25 έτη στο χώρο του ναυταθλητισμού.

Με μία οργανωμένη προσπάθεια που ξεκίνησε από την ίδρυση του, πολύ γρήγορα κατάφερε να διευρύνει τους ορίζοντες του και σήμερα να μπορεί να απευθύνει μια πρόταση άθλησης και ψυχαγωγίας σε ανθρώπους κάθε ηλικίας, φύλου, επαγγέλματος και οικονομικής κατάστασης.

Απευθυνόμενος στα παιδιά, και ως αθλητικό σωματείο - μέλος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, διαθέτει μία αξιόλογη αγωνιστική ομάδα ιστιοπλοΐας τριγώνου στην κατηγορία του παιδικού και εφηβικού αθλητισμού, και διεκδικεί επάξια επιτυχίες σε περιφερειακά και πανελλήνια πρωταθλήματα, αποτελώντας τον δυνατότερο ιστιοπλοϊκό όμιλο της Κρήτης και έναν από τους ισχυρότερους στην περιφέρεια νήσων Αιγαίου.

Παράλληλα, υποδέχεται συνεχώς νέους αθλητές ηλικίας 7 ετών και άνω στη σχολή εκμάθησης που διαθέτει.

Απευθυνόμενος στους ενήλικες που αγαπούν τα ταξίδια, τη θάλασσα και τον αθλητισμό σε φυσικό περιβάλλον, προσφέρει τη δυνατότητα μέσα από σχολές ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας να διδαχτούν ναυτοσύνη, αρχές διάσωσης και μετεωρολογίας και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται προκειμένου να ταξιδέψουν ασφαλώς με ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος, είτε ως κυβερνήτες είτε ως μέλη του πληρώματος.

Δίνεται έτσι η ευκαιρία στους νέους ιστιοπλόους όχι μόνο να αποκτήσουν το δίπλωμα ανοικτής θάλασσας, αλλά και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις γνώσης, παρέας και σκάφους, ώστε να συμμετέχουν σε ημερήσιες και πολυήμερες εκδρομές και σε αγώνες ανοικτής θάλασσας που διοργανώνει κάθε χρόνο ο όμιλος.

 Συγχρόνως με όλες τις παραπάνω εκπαιδευτικές και αθλητικές δραστηριότητες, ο ΙΟΗ φροντίζει να συσπειρώνει όλα του τα μέλη με τη διοργάνωση κοινωνικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, προάγοντας την ομαδική εργασία και συνεργασία και την κοινωνική συναναστροφή και αποτελώντας έτσι σημείο αναφοράς για την κοινωνική ζωή των μελών και των οικογενειών τους .

Σε μία εποχή που το «στέκι» νοσταλγείτε από τους μεγαλύτερους και αγνοείται από τους νεότερους, ως μέλος του ΙΟΗ μπορεί κανείς να βρει εκείνο το χώρο που θα τον εμπνεύσει να δημιουργήσει νέες φιλίες, να απολαύσει τη χαρά της ομαδικής προσπάθειας, να εκτιμήσει τη φύση και την οικολογία έννοιες απολύτως συνυφασμένες με την ιστιοπλοΐα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News