default-image

Πρωταθλήτρια για 11η φορά η Ρεάλ Μαδρίτης

Ποδόσφαιρο
Πρωταθλήτρια για 11η φορά η Ρεάλ Μαδρίτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε για 11η φορά στην ιστορία της τον τίτλο του Champions League! Επικράτησε στα πέναλτι με 5-3 της συντοπίτισσας της Ατλέτικο (1-1 η κανονική διάρκεια και η παράταση) στον τελικό του Μιλάνου και πανηγύρισε την κατάκτηση άλλης μίας κούπας.

Μοιραίος για την Ατλέτικο στα πέναλτι ο Χουανφράν που έστειλε την μπάλα στο δοκάρι την ίδια ώρα που ο Ρονάλντο σφράγισε τη νίκη-τίτλου για την Ρεάλ Μαδρίτης. Συγκλονιστική η εξέλιξη του τελικού με τη «Βασίλισσα» να προηγείται στο 15' με γκολ του Σέρχιο Ράμος, το οποίο ήταν οφ σάιντ, όμως στο δεύτερο ημίχρονο η Ατλέτικο ανέβασε ταχύτητα, έχασε πέναλτι με τον Γκριζμάν στο 46', όμως κατάφερε να ισοφαρίσει χάρη στο γκολ του Καράσκο στο 79'. Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, όπου το σκορ δεν άλλαξε και τελικά ο πρωταθλητής κρίθηκε στη ρουλέτα των πέναλτι εκεί όπου οι ποδοσφαιριστές της Ρεάλ ήταν πιο εύστοχοι.

Οι παίκτες του Ζινεντίν Ζιντάν ήταν καλύτεροι στο ξεκίνημα του παιχνιδιού και θα μπορούσαν να είχαν ανοίξει το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό όταν ο Μπέιλ εκτέλεσε με πολύ δύναμη, ο Κασεμίρο μπήκε στην πορεία της μπάλας αλλά ο Όμπλακ έδιωξε πάνω στη γραμμή με τα πόδια!

Ό,τι δεν πέτυχε στο 5' το έκανε δέκα λεπτά αργότερα η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία άνοιξε το σκορ όταν ο Κρόος εκτέλεσε το φάουλ, ο Μπέιλ έκανε την κεφαλιά προς τα πίσω και ο Σέρχιο Ράμος έκανε την προβολή νικώντας τον Όμπλακ. Ο σκόρερ της Ρεάλ, πάντως, ήταν σε θέση οφσάιντ και το γκολ δεν έπρεπε να μετρήσει.

Από τα μέσα του πρώτου ημιχρόνου η Ατλέτικο ανέβασε ταχύτητα, όμως την πρώτη ευκαιρία της την έχασε στο 43ο λεπτό  με τον Γκριζμάν να κάνει το σουτ έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Στην επανάληψη η ομάδα του Σιμεόνε εμφανίστηκε μεταμορφωμένη προς το καλύτερο και παραλίγο να φέρει το ματς στα ίσα στο 46ο λεπτό όταν ο Πέπε ανέτρεψε τον Τόρες μέσα στην περιοχή με το διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Γκριζμάν ανέλαβε την εκτέλεση, όμως η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και απομακρύνθηκε.

Παρότι η ψυχολογία των ποδοσφαιριστών της Ατλέτικο έπεσε, συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο και στο 54' έχασαν άλλη μία μεγάλη ευκαιρία όταν μετά από καραμπόλα ο Σάβιτς δεν κατάφερε να βρει καλά τη μπάλα και αυτή πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο 59' χάθηκε άλλη μία μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του Σιμεόνε όταν μετά από σέντρα του Γκριζμάν, ο Σαούλ έκανε το μονοκόμματο σουτ από το ύψος της περιοχής όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Νάβας.

Η Ρεάλ ισορρόπησε κάπως το παιχνίδι και έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες να σκοράρει. Στο 70' ο Μόντριτς έβγαλε τον Μπενζεμά απέναντι στον Όμπλακ, αλλά ο Γάλλος φορ πλασάρει πάνω στον πορτιέρε της Ατλέτικο και στο 78' έχασε διπλή ευκαιρία με τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Μπέιλ.

Ένα λεπτό αργότερα η Ατλέτικο έμελε να φέρει το ματς στα ίσα με τον Χουναφράν να γυρίζει τη μπάλα παράλληλα με την εστία και τον Καράσκο ακουμπά τόσο όσο χρειαζόταν για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Η Ατλέτικο είχε την ευκαιρία να «καθαρίσει» το ματς στο 83' όταν μετά τη σέντρα του Χουανφράν, ο Τόρες πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας αλλά δεν τη βρίσκει καλά την έστειλε άουτ.

Στα λεπτά που ακολούθησαν καμία ομάδα δεν απείλησε ουσιαστικά και η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην παράταση. Στο έξτρα τριαντάλεπτο η κούραση ήταν αυτή που κυριάρχησε με αποτέλεσμα να μην υπάρξει κάποια σημαντική φάση και ο τελικός οδηγήθηκε στα πέναλτι.

Η διαδικασία των πέναλτι

Ο Λούκας κάνει το 1-0 για την Ρεάλ

Ο Γκριζμάν ισοφαρίζει σε 1-1 για την Ατλέτικο

Ο Μαρσέλο κάνει το 2-1 για την Ρεάλ

Ισοφαρίζει σε 2-2 ο Γκάμπι

Σειρά του Μπέιλ για την Ρεάλ που κάνει το 3-2

Ο Σαούλ ισοφαρίζει ψύχραιμα σε 3-3

Νέο προβάδισμα της Ρεάλ με τον Σέρχιο Ράμος να κάνει το 4-3

Πρώτο χαμένο πέναλτι με τον Χουανφράν να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο σφραγίζει τον τίτλο για την Ρεάλ  Μαδρίτης

ΡΕΑΛ: Κέιλορ Νάβας, Καρβαχάλ (52' Ντανίλο), Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Καζεμίρο, Κρόος (72' Ίσκο), Μόντριτς, Μπέιλ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (77' Λούκας Βάθκεθ).

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Χουανφράν, Γκοντίν, Σάβιτς, Φιλίπε Λουίς (109' Λούκας Ερνάντεθ), Γκάμπι, Αουγκούστο Φερνάντες (46' Φερέιρα Καράσκο), Σαούλ Νίγκεθ, Κόκε (116' Πάρτεϊ), Γκριεζμάν, Φερνάντο Τόρες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News