Αθλητισμός

Έτοιμος για ένα ακόμη χρυσό ο Πετρούνιας

Μπροστά σε άλλη μία μεγάλη πρόκληση βρίσκεται ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος αγωνίζεται αύριο Κυριακή (12:30 - 13:00 ώρα Ελλάδας) στον τελικό των κρίκων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που φιλοξενείται στην «PostFinance Arena» της Βέρνης.

Ο Έλληνας πρωταθλητής στα προκριματικά της Πέμπτης πέρασε με την υψηλότερη βαθμολογία (15,700) στον τελικό και δείχνει έτοιμος να κατακτήσει και πάλι την κορυφή της Ευρώπης.

Όπως ο ίδιος τονίζει σε δηλώσεις του: «Έχουμε διορθώσει πολλές λεπτομέρειες στην εκτέλεση του προγράμματός μου το τελευταίο διάστημα και είμαι πολύ ευχαριστημένος γι' αυτό. Απομένει το να βελτιώσω και την έξοδό μου. Με μία καλή προσγείωση, δεν πιστεύω ότι θα έχουμε πρόβλημα και θα μπορέσω να υπερασπιστώ τον τίτλο μου.

Η σειρά εκτέλεσης δεν είναι καλή, μπορεί όμως να αποδειχθεί τελικά προς όφελός μου. Αν εγώ κάνω αυτό που ξέρω καλά, θα πάρω μία βαθμολογία που θα «παγώσει» τους υπόλοιπους αθλητές. Μπορώ να πλησιάσω ή και να φτάσω τους 16,000 βαθμούς. Εφόσον συμβεί αυτό, οι αντίπαλοί μου που ακολουθούν δε θα μπορέσουν να αλλάξουν κάτι».

Στόχος του Λευτέρη Πετρούνια είναι να ενταχθεί στο μικρό κλαμπ των αθλητών που κατακτά δύο συνεχόμενες χρονιές το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους κάτι που έχει να συμβεί από το 1996.

«Πιστεύω πως είναι μία καλή στιγμή και μία ευκαιρία για να πετύχω και εγώ το «ριπίτ». Γιατί όχι; Είμαι σε καλή φόρμα, ετοιμάζομαι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και έδειξα ότι μπορώ να προκριθώ με την κορυφαία βαθμολογία ακόμα και κάνοντας ένα μεγάλο λάθος στην έξοδο. Απέχουμε δύο μήνες από τους Ολυμπιακούς και θα έχει ιδιαίτερη σημασία μία νίκη. Είμαι σε καλή κατάσταση από πλευράς αγωνιστικής εμπειρίας. Αντιμετώπισα μια θλάση χαμηλά στους κοιλιακούς σχετικά πρόσφατα, πριν από το πανελλήνιο πρωτάθλημα, πράγμα που με κράτησε λίγο πίσω και κυρίως στην ψυχολογία. Υπάρχουν και κάποιες ενοχλήσεις στο χέρι, αλλά αυτό είναι μόνιμο. Όταν δεν τις έχω, νιώθω ότι δεν έχω δουλέψει αρκετά! Είναι πάντως θέματα που δεν παίζουν κανένα ρόλο αυτή την στιγμή, εδώ που είμαστε. Στον τελικό θα βγω για να κάνω αυτό που ξέρω καλύτερα, για να τελειώσουμε με το αποτέλεσμα που θέλουμε», κατέληξε.

Σχόλια