default-image

Βγαίνει πρωταθλητής απόψε στο Μιλάνο

Ποδόσφαιρο
Βγαίνει πρωταθλητής απόψε στο Μιλάνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ώρα της μεγάλης στέψης στο φετινό Champions League έφτασε. Ατλέτικο και Ρεάλ Μαδρίτης συναντούνται απόψε (21:45 OTEsport1, ΕΡΤ1) στο «Σαν Σίρο» του Μιλάνου με μοναδικό στόχο την κατάκτηση του τίτλου που θα είναι ο πρώτος για τους μεν και ο 11ος για τους δε.

Στον επαναληπτικό «εμφύλιο» του 2014 κανείς δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η κούπα θα καταλήξει στη μοιρασμένη στα δύο Μαδρίτη. Η Ρεάλ Μαδρίτης διαθέτει την εμπειρία, ωστόσο, δεν είναι το ξεκάθαρο φαβορί όμως η κατάκτηση του 11ου τρόπαιου αποτελεί αρκετό κίνητρο. Ειδικά για τον Ζινεντίν Ζιντάν αυτός ο τελικός είναι ο πρώτος του ως προπονητής και σίγουρα θέλει να μπει στο κλαμπ αυτών που έχουν κατακτήσει Champions League, τόσο ως ποδοσφαιριστές όσο και ως προπονητές.

Ο Γάλλος δύσκολα θα φύγει από το γνωστό 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια θα κάτσει ο Κέιλορ Νάβας, που θα γίνει ο πρώτος παίκτης από την Κόστα Ρίκα που θα πάρει μέρος σε τελικό. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο, λόγω της απουσίας και του Βαράν, θα είναι σίγουρα οι Πέπε και Ράμος. Δεξί μπακ ο Καρβαχάλ και αριστερό ο Μαρσέλο. Στον άξονα η τριάδα των Κασεμίρο, Κρόος και Μόντριτς δεν αλλάζει με τίποτα. Την επιθετική τριπλέτα θα στελεχώσουν οι «BBC», Μπέιλ, Μπενζεμά και Ρονάλντο. Η μόνη πιθανή αλλαγή είναι η είσοδος του Ίσκο σε ρόλου κρυφού επιθετικού, ωστόσο, είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς ποιος θα μείνει εκτός σε ένα τέτοιο σενάριο.

Στην Ατλέτικο Μαδρίτης το κίνητρο είναι σίγουρα πιο ισχυρό για πολλούς λόγους. Πρώτον γιατί το 2014 έχασαν μέσα από τα χέρια τους την Κούπα δεχόμενοι γκολ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων κι ενώ προηγούνταν με 1-0 (ηττήθηκαν τελικά στην παράταση με 4-1) και δεύτερον γιατί αυτό θα είναι το πρώτο τρόπαιο στην ιστορία της.

Η άμυνα έφερε την Ατλέτικο στον τελικό αυτή θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί για να φτάσει και στον τίτλο.

Όσον αφορά την διάταξη το 4-4-1-1 δύσκολα θα αλλάξει στο παιχνίδι της χρονιάς. Απ’ την πεντάδα της άμυνας οι τέσσερις δεν «κουνιούνται». Κάτω από την εστία θα βρίσκεται ο Όμπλακ, έχοντας στα δεξιά του τον Χουανφράν και αριστερά τον Φιλίπε Λουίς. Ο ένας στόπερ θα είναι ο Γοδίν, όμως παίζεται μια θέση ανάμεσα σε Χιμένες και Σάβιτς, με τον Ουρουγουανό να έχει ξεκάθαρο προβάδισμα. Ξεκάθαρη δείχνει η κατάσταση και στο κέντρο. Κόκε και Φερνάντες θα είναι το δίδυμο στον άξονα, αριστερά ο Κόκε και ο Σαούλ θα βρίσκεται στα δεξιά. «Ακούνητοι» και οι δύο που πήραν στις πλάτες τους την Ατλέτικο επιθετικά, Γκριεζμάν και Τόρες.

Διαιτητής του τελικού θα είναι ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ. Σε ηλικία 41χρονών, ο Άγγλος ρέφερι θα σφυρίξει για πρώτη φορά τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Φέτος έχει σφυρίξει έξι φορές στο Champions League (και τη νίκη της Ατλέτικο 1-0 στο πρώτο ματς για τα ημιτελικά κόντρα στην Μπάγερν στην Μαδρίτη).

Διαιτητής: Μαρκ Κλάτενμπεργκ (Αγγλία)

Βοηθοί: Σάιμον Μπεκ, Τζέικ Κόλιν (Αγγλία)

Τέταρτος: Βίκτρο Κασάι (Ουγγαρία)

Βοηθοί γραμμής: Άντονι Τέιλορ, Αντρέ Μάρινερ (Αγγλία)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News