default-image

Σιμεόνε: Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να νικήσουμε

Ποδόσφαιρο
Σιμεόνε: Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να νικήσουμε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπροστά στη μεγάλη πρόκληση της κατάκτησης του πρώτου Champions League στην ιστορία της βρίσκεται η Ατλέτικο Μαδρίτης κάτι το οποίο, ωστόσο, δε φαίνεται να αγχώνει τον Ντιέγκο Σιμεόνε, ο οποίος δήλωσε ενόψει του αυριανού τελικού κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης:

«Δεν αισθάνομαι το βάρος ότι μπορώ να χαρίσω σε αυτή την ομάδα το πρώτο Champions League στην ιστορία της. Αντίθετα, με γοητεύει να παίζω με 113 χρόνια ιστορίας στις πλάτες μου. Είμαστε ξανά στον τελικό και αυτό είναι προνόμιο, ελάχιστες ομάδες είναι πιο δυνατές από εμάς. Έχω μεγάλο σεβασμό για τη γνώμη των άλλων, ακόμα και με αυτούς που λένε πως δεν παίζουμε καλά αλλά δεν συμφωνώ με την άποψη πως δεν είναι όμορφο θέαμα να παίζεις με αντεπιθέσεις. Το σημαντικό είναι να συνδυάζεις την εμφάνιση με το αποτέλεσμα. Το μοναδικό πράγμα που θα με κάνει χαρούμενο το Σάββατο είναι να νικήσουμε».

Αναφερόμενος στο πως περιμένει τον αυριανό τελικό ο προπονητής της Ατλέτικο τόνισε: «Περιμένω ένα παιχνίδι που θα είναι σίγουρα ισορροπημένο και θα έχει ένταση. Είναι πολύ πιθανό η Ρεάλ Μαδρίτης να έχει την κατοχή της μπάλας με δεδομένο ότι διαθέτουν μεγάλη ποιότητα ως ομάδα. Η παρουσία του Καζεμίρο στο χώρο του κέντρου βελτίωσε μάλιστα την Ρεάλ και στην ανασταλτική λειτουργία της. Πώς καταφέραμε να επιστρέψουμε σε τελικό Champions League; Μετά από τον χαμένο κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης πριν δύο χρόνια αρχίσαμε ξανά να προπονούμαστε με την ίδια ένταση όπως και τότε. Αυτή ακριβώς είναι η δύναμη της Ατλέτικο, ξέρει πάντα να ανανεώνεται, τόσο σε επίπεδο τεχνικής όσο και σε επίπεδο νοοτροπίας. Είμαστε περισσότερο ομάδα όσον αφορά στην κίνηση χωρίς τη μπάλα, αυτή είναι η δύναμή μας».

Στον αυριανό τελικό αναφέρθηκε και ο αρχηγός των «ροχιμπλάνκος», Γκάμπι επισημαίνοντας: «Δεν μετράει το παρελθόν, ούτε ο προηγούμενος τελικός στη Λισσαβώνα ούτε τα ντέρμπι με την Ρεάλ στο πρωτάθλημα. Τους έχουμε νικήσουμε ήδη και υπάρχει εμπειρία στην ομάδα για να το ξανακάνουμε, ανυπομονούμε να παίξουμε για να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Η Ρεάλ έχει παίκτες πολύ υψηλού επιπέδου είμαι σίγουρος ότι θα είναι το πιο περίπλοκο ντέρμπι των τελευταίων ετών. Θα είναι ακόμα ωραιότερο να κατακτήσουμε το Champions League απέναντι σε έναν τόσο δυνατό αντίπαλο».

Ο Φερνάντο Τόρες από την πλευρά του είπε: «Θα είναι το πιο ξεχωριστό παιχνίδι στην καριέρα μου σε αυτό το σύλλογο. Είχα την τύχη να κατακτήσω αυτό το τρόπαιο με την Τσέλσι αλλά θα είναι διαφορετικό αν το πετύχω με αυτή την ομάδα. Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους στον κόσμο. Ζούμε στην ίδια πόλη και ξέρουμε καλά τι είναι η Ρεάλ Μαδρίτης. Έχουμε όμως το όνειρο να γράψουμε μία νέα ιστορία για το σύλλογό μας και έχουμε την ευκαιρία να αλλάξουμε την ιστορία. Έχω πάρα πολλούς φίλους στο Μιλάνο (σ.σ. έχει παίξει στο παρελθόν στη Μίλαν) και το Σάββατο θα μας υποστηρίζουν. Βλέπω το San Siro όπως το στάδιο της Ατλέτικο. Το ματς του Σαββάτου θα είναι το παιχνίδι της ζωής μου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News