Αθλητισμός

Πιθανή η τιμωρία της ΕΠΟ από την ΕΕΑ

Η κόντρα μεταξύ Πολιτείας και ΕΠΟ συνεχίζεται, καθώς η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού μοιάζει έτοιμη να την καλέσει τη δεύτερη σε απολογία εξαιτίας της περίπτωσής της Παναχαϊκής, σύμφωνα με τη «Live Sport».

Η εγγυητική του συλλόγου της Πάτρας έχει καταπέσει, αλλά συνεχίζει να αγωνίζεται στη Football League και από την ΕΕΑ θεωρείται υπεύθυνη η ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, καθώς υπάρχει γνωμοδότησή της, την οποία προσκόμισε η διοίκηση Καλογιάννη, σύμφωνα με την οποία δεν έπρεπε οι Αχαιοί να αποβληθούν από το πρωτάθλημα.

Στελέχη της ΕΕΑ τονίζουν ότι πρόκειται για καραμπινάτη παράβαση και γι’ αυτό κλήθηκε αρχικά να δώσει εξηγήσεις η πλευρά της Football League, που τόνισε ότι απλά πειθάρχησε στην οδηγία της ομοσπονδίας. Υπενθυμίζεται ότι ο αθλητικός δικαστής της Β’ Εθνικής έχει τιμωρήσει με αφαίρεση 12 βαθμών την Παναχαϊκή επειδή έλαβε μέρος στο πρωτάθλημα δίχως να έχει πιστοποιητικό συμμετοχής.

Η ΕΠΟ κινδυνεύει να πληρώσει πρόστιμο 300.000 ευρώ, την ώρα που η κατάσταση στα ταμεία της είναι εξαιρετικά δύσκολη, ενώ αναμένεται να ενημερώσει και τις διεθνείς συνομοσπονδίες για την υπόθεση.

Πηγή:sport-fm.gr

Σχόλια