Αθλητισμός

Έντονες αντιδράσεις Βαρουξάκη μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας "Νέα Κρήτη"

«Θεωρώ απαράδεκτα αυτά που έχουν συμβεί και ιδιαίτερα τη διάταξη που θέτει απαραίτητο προσόν το πτυχίο ΑΕΙ, για να είναι κάποιος πρόεδρος στην ΕΠΣ Χανίων», δήλωσε, αντιδρώντας στην αποκάλυψη της "Νέας Κρήτης", ο Στέλιος Βαρουξάκης, που θίγεται ακριβώς από τις τροποποιήσεις του καταστατικού, έχοντας δημοσιοποιήσει την προεδρική του υποψηφιότητα, χωρίς... να έχει πτυχίο ΑΕΙ!

Ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του με την άνοδο του επιπέδου του χανιώτικου ποδοσφαίρου, με την ιστορική άνοδο του Πλατανιά στη Σούπερ Λίγκα, συνέχισε: «Ξέχωρα από το ανθρώπινο, δεν μπορούν να φτιάξουν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο μόνο με ανθρώπους των ΑΕΙ, αποκλείοντας παραγωγικούς και σημαντικούς ανθρώπους που δεν έχουν πτυχίο πανεπιστημίου. Όταν το έμαθα εξεπλάγην. Δεν υπάρχει σε καμία Ποδοσφαιρική Ένωση αυτό το πράγμα και, απ' ό,τι μου είπαν παράγοντες σωματείων, ναι μεν πέρασε από τη γενική συνέλευση, αλλά δε δόθηκαν αναλυτικά στοιχεία και εξηγήσεις όπως άρμοζε στη βαρύτητά του θέματος. Ούτε έγινε και η δέουσα ενημέρωση Τύπου. Δεν είχα στα χέρια μου αυτό το καταστατικό και την ενημέρωση όταν ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου», είπε μεταξύ άλλων στο Ράδιο 9.84 ο Στέλιος Βαρουξάκης...

Βούρβαχης: Αποφασίσαμε και ψηφίσαμε

Οι τρεις τροποποιήσεις στο καταστατικό της ΕΠΣ Χανίων, που παρουσίασε η εφημερίδα «Νέα Κρήτη», αποτελούν μια πραγματικότητα. Οι διατάξεις αυτές δεν μπορούν να ερμηνευτούν από το χρόνο της συνέλευσης της ΕΠΣ Χανίων ή σε συνάρτηση με τον καταγεγραμμένο χρόνο της μετάβασης του κ. Βούρβαχη από τον έναν "πόλο" στον άλλο, ενόψει των εκλογών της ΕΠΟ, αφού οι διεργασίες είναι συνήθως αθέατες.

Το θέμα του ότι ο πρόεδρος της ΕΠΣ Χανίων πρέπει να έχει πτυχίο ΑΕΙ έχει προκαλέσει μεγάλη αίσθηση.  Σε συνέντευξή του στο Ράδιο 9,84, ο κ. Βούρβαχης επιχειρηματολόγησε επίσης για το 10ετή αποκλεισμό των διαιτητών και τον ορισμό νέου μήνα τακτικών συνελεύσεων στην ΕΠΣΧ:

Για την προσθήκη της διάταξης που αποκλείει προεδρική υποψηφιότητα στις εκλογές της ΕΠΣ Χανίων χωρίς πτυχίο ΑΕΙ, που όλως τυχαίως δεν έχει ο ανταγωνιστής του στις προσεχείς εκλογές, Στέλιος Βαρουξάκης, υποστήριξε ότι «η γενική συνέλευση της ΕΠΣ Χανίων έγινε το Σεπτέμβριο του 2015 και τότε δεν ξέραμε καν ποιος θα είναι υποψήφιος. Κακώς λοιπόν μας προσάπτει δόλο το δημοσίευμα», είπε ο κ. Βούρβαχης που αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα που αφορούσαν το σχετικό δημοσίευμα…

Σκληρή απάντηση Κουκλάκη

Σκληρή απάντηση στον πρόεδρο της ΕΠΣ Χανίων, Γιώργο Βούρβαχη, έδωσε με δήλωσή του ο πρώην διαιτητής Α' Εθνικής Αντώνης Κουκλάκης. Ο κ. Κουκλάκης, ο οποίος δεν έχει κρύψει πως συμπορεύεται με τον Στέλιο Βαρουξάκη για την ΕΠΣ Χανίων, κάνει λόγο για «καθεστώς που θα αποχωρήσει με δημοκρατικές διαδικασίες».

Αναλυτικά το ρεπορτάζ στην αυριανή  εφημερίδα «Νέα Κρήτη»    

Του Στέλιου Μαλτεζάκη

Σχόλια