Αθλητισμός

Δυο μπασκετικά καμπ προσεχώς από τον ΟΦΗ

Δυο μπασκετικά κάμπ διοργανώνει ο ΟΦΗ στα ανοιχτά γήπεδα της Εφόδου. Το πρώτο κάμπ θα πραγματοποιηθεί από 4 Ιουλίου έως 16 Ιουλίου για αγόρια και κορίτσια 6-12 ετών.

Και το δεύτερο κάμπ θα γίνει από θα πραγματοποιηθεί απο τις 18 έως τις 30 Ιουλίου για αγόρια και κορίτσια γεννημένους απο το 1999-2003.

Υπεύθυνος προγράμματος θα είναι ο προπονητής Γιάννης Κόκκινος, με συνεργάτες προπονητές τους Γιώργο Δοκιμάκη, Εφη Ζερβάκη, Μάνο Καρλάφτη, Νίκο Κουνδουράκη, Ζαχ. Παντερή. Για πληροφορίες σχετικά με το τουρνουά, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τηλ. 2810-256600.

ΙΔΑΝΙΚΟ ΠΛΑΝΟ ΓΙΑ ΑΓΟΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΑΠΟ 06 - 12 ΕΤΩΝ

Εξειδικευμένο προπονητικό πλάνο τεχνικής εφαρμογής, πάνω στις δύο κορυφαίες δεξιότητες της καλαθοσφαίρισης.

Σχεδιασμένο για αθλητές και αθλήτριες που τους ενδιαφέρει να αναπτύξουν ή να αναδείξουν τις δεξιότητες τους σχετικά με τον χειρισμό της μπάλας αλλά και του σουτ σε κάθε του μορφή.

Πρόκειται για ένα προπονητικό πλάνο ποιοτικών εφαρμογών υψηλής έντασης, το οποίο δίνει κατευθύνσεις και ασκήσεις εξαιρετικού χειρισμού της μπάλας, εκτέλεσης του σουτ σε κάθε του μορφή και παραλλαγή ενώ συγχρόνως προχωρά και στην πρακτική εφαρμογή συνδυασμού αυτών των δύο δεξιοτήτων.

Επίσης για πρώτη φορά θα υπάρχει στο πρόγραμμα του camp σταθμός αθλητικής βελτίωσης όπου τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν σε τομείς όπως η ταχύτητα, η ευκινησία, συντονισμός και νευρομυϊκή συναρμογή, δύναμη, αλκτικότητα.

Τα βασικά προπονητικά αντικείμενα του πρότυπου αυτού προγράμματος είναι τα εξής:

Βελτίωση του χειρισμού της μπάλας , αποτελεσματική προπόνηση ανάπτυξης της δεξιότητας της ντρίπλας.

Παραλλαγές της ντρίπλας με αποτελεσματική εφαρμογή στο παιχνίδι.

Πώς θα περάσεις τον αμυντικό με την ντρίπλα και πώς θα δημιουργήσεις την σωστή απόσταση χώρου από αυτόν.

Δημιουργία καταστάσεων σουτ κ εκτέλεσης μέσα από την χρήση της ντρίπλας.

Τεχνική εκτέλεσης του Σουτ προσαρμοσμένη στις ατομικές ανάγκες του κάθε αθλητή.

Σουτ μετά από ντρίπλα.

Σουτ μετά από ξεμαρκάρισμα και πάσα.

ΠΑΡΟΧΕΣ CAMP :

Προπονητικό σετ ( 2 μπλουζάκια προπόνησης και σορτς)

Σάντουιτς στο προγραμματισμένο διάλειμμα.

Νερά κατά τη διάρκεια του προπονητικού προγράμματος

1 O PLAYER DEVELOPMENT

Το PLAYER DEVELOPMENT CAMP απευθύνεται σε αθλητές και αθλήτριες που συμμετέχουν σετμήματα Παμπαίδων, Παγκορασίδων, Παίδων,Κορασίδων, Εφήβων, Νεανίδων.

ΤΟ PLAYER DEVELOPMENT CAMP

Είναι ένα πρόγραμμα που δημιουργήθηκε με γνώμονα της σημασίας της λειτουργίας της μετ αγωνιστικής περιόδου (off - season training period) αλλά και των περιόδων που δεν υπάρχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις (Χριστούγεννα,

ΤO PLAYER DEVELOPMENT CAMP σχεδιάστηκε έτσι ώστε να βοηθήσει τους αθλητές να βελτιώσουν τις τεχνικές αδυναμίες που είναι συνδεδεμένες με την καλαθοσφαίριση. Σε χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων το PLAYER DEVELOPMENT CAMP στοχεύει στην ατομική βελτίωση των αθλητών μέσα από μία πρωτοποριακή μέθοδο προπόνησης απαλλαγμένη από κάθε είδους.

Ατομική βελτίωση των αθλητών στα θεμελιώδη (βασικά) του Μπάσκετ, ενίσχυση των φυσικών χαρακτηριστικών (ταχύτητα, ευλυγισία, εκρηκτικότητα, ενδυνάμωση) και εξομοίωση των αθλητών σε συνθήκες αγώνα μέσα από συνεργασίες 2, 3 παικτών και παιχνίδια 2x2, 3χ3 είναι οι στόχοι του PLAYER

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ

09:00 - 09:30 ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗ

09:30 - 10:15 ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΒΑΣΙΚΩΝ

10:30 - 11:15 ΤΑΧΥΤΗΤΑ, ΕΥΛΥΓΙΣΙΑ, ΕΚΡΗΚΤΙΚΟΤΗΤΑ

11:15 - 12:30 ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΟΥΤ, ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

12:30 - 13:30 ΕΠΙΘΕΣΗ, ΑΜΥΝΑ, ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ 2Χ2, 3Χ3

13:30 - 14:00 ΔΙΑΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ

Προπονητικό σετ ( 2 μπλουζάκια προπόνησης και σορτς)

Σάντουιτς στο προγραμματισμένο διάλειμμα.

Νερά κατά τη διάρκεια του προπονητικού προγράμματος

Σχόλια