Αθλητισμός

Απλά μια μικρή παρένθεση σε μια μεγάλη ιστορία…

Το παιχνίδι με το Φωστήρα ήταν ένα από τα «παιχνίδια ορόσημο» για τον ΟΦΗ την τελευταία 15ετία περίπου, μαζί με τα μπαράζ της Ρόδου, το ματς με το Λεβαδειακό και κάποια μπαράζ στη Β' Εθνική. Αναφερόμαστε βέβαια σε αυτό το διάστημα της μετά Γκέραρντ χρυσής εποχής, γιατί τις προηγούμενες δεκαετίες, αν ψάξει κάποιος, μόνο μεγάλα και σπουδαία παιχνίδια θα βρει γραμμένα στις σελίδες της ιστορίας του ΟΦΗ.

Τα χρόνια που ακολούθησαν μετά την αποχώρηση του Ολλανδού έφεραν απίστευτες μεταπτώσεις συναισθημάτων. Ο ΟΦΗ διένυσε ουσιαστικά ένα δρόμο κατηφορικό, έπεσε το 2009 στη Β' Εθνική, επέστρεψε στη Σούπερ Λίγκα δύο χρόνια αργότερα, αλλά ποτέ δεν μπόρεσε να εκπέμψει την αύρα του ΟΦΗ του παρελθόντος. Τα οικονομικά προβλήματα, τα διοικητικά λάθη και η ανυποληψία κυριάρχησαν, με αποτέλεσμα την εθελούσια έξοδο από το πρωτάθλημα, στη χειρότερη στιγμή από την ίδρυση της ομάδας!

Φτάσαμε λοιπόν στον καλοκαίρι του 2015, όπου ο ΟΦΗ, με μια ομάδα επιχειρηματιών του τόπου να αναλαμβάνουν τις τύχες του, έκανε ένα καινούργιο ξεκίνημα από τη Γ' Εθνική. Οι αρχικές προοπτικές ήταν πανίσχυρες, αλλά τα λάθη στο σχεδιασμό και η απειρία τον έφεραν από πολύ νωρίς αρκετά πίσω. Από τον Ιανουάριο κι έπειτα άρχισε μια... ανηλεή μάχη με το χρόνο. Τότε άλλαξαν σχεδόν τα πάντα. Ήρθε ο Νιόπλιας, ήρθαν παίκτες επιπέδου Super League, γύρισαν πίσω και οι έξι βαθμοί. Αλλά επέστρεψε και η ελπίδα στον κόσμο, που μέχρι τότε κινούνταν μέσα σε κλίμα απογοήτευσης. Ήταν κι αυτό ένα από τα «κλειδιά» της ανατροπής. Βήμα-βήμα, το -11 έγινε μηδέν και στο φινάλε +5! Όλοι βοήθησαν σε αυτό! Ποδοσφαιριστές, προπονητής, διοίκηση, κόσμος! Γι' αυτό και το μερίδιο της επιτυχίας ανήκει σε όλους...

Για να τα λέμε και όλα πάντως, ο ΟΦΗ στάθηκε τυχερός που καμία εκ των ομάδων που βρίσκονταν από πάνω του όταν ξεκίνησε την πορεία ανατροπής δεν ήταν ικανή να κρατήσει αξιόπιστα τη θέση της. Ο Φωστήρας αγωνιστικά ξεφούσκωσε, η Τριγλία καλή ομάδα αλλά δεν το πίστεψε, ο Ιάλυσος ήταν απλά ο σκληρός της κατηγορίας... και από εκεί και πέρα το χάος!

Με την άνοδο έγινε ουσιαστικά το πρώτο βήμα και, όπως εύστοχα έγραφαν τα επετειακά μπλουζάκια, «Η επιστρΟΦΗ άρχισε». Ο ΟΦΗ πέτυχε απλά το αυτονόητο. Αφήνει ήδη σε μια μικρή παρένθεση στη μεγάλη ιστορία του το πέρασμά του από τη Γ' Εθνική και ξεκινά πλέον μια καινούργια πορεία...

Γράφει ο Μανόλης Βαρδαλαχάκης

Σχόλια