default-image

Διακρίσεις για τον ΠΑΣ στο Πανελλήνιο σκοποβολής

Σπορ
Διακρίσεις για τον ΠΑΣ στο Πανελλήνιο σκοποβολής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με πολλές επιτυχίες επέστρεψαν οι σκοπευτές του Παγκρήτιου Αθλητικού Συλλόγου από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στα ολυμπιακά αγωνίσματα ανδρών και γυναικών πυροβόλου πιστολιού και τυφεκίου, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Αττική.

Ο ΠΑΣ κυριάρχησε στα πιστόλια, καθώς στο ομαδικό ανδρών με τους Μαρκογιαννάκη Ανταλκίδα, Μπινυχάκη Κωνσταντίνο και Μαρκάκη Εμμανουήλ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η ομάδα γυναικών με τις Μαρκογιαννάκη Ανδρομάχη, Μαρή Ιωάννα και Ιωάνου Ειρήνη.

Από εκεί και πέρα, το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Μαρκογιαννάκη Ανδρομάχη στο σπορ πιστόλι γυναικών. Στην πρώτη της συμμετοχή στην κατηγορία των γυναικών είχε ως απολογισμό 531 στις 600 βολές, πέρασε 3η στον τελικό του αγωνίσματος και τελικά κατέκτησε τη 2η θέση, καθώς ηττήθηκε από την "ιέρεια" του αγωνίσματος Άγη Κασουμη.

Στον τελικό του πιστολιού ταχύτητας προκρίθηκαν ως 1ος και 2ος ο Κωνσταντίνος Μπινυχάκης και ο Μανώλης Μαράκης, αντίστοιχα, όμως δεν κατάφεραν να κρατήσουν τις θέσεις τους και τερμάτισαν 5ος και 6ος, αντίστοιχα. Στον αγώνα πιστολιού συμμετείχε και ο αθλητής του Γυμναστικού Συλλόγου Αθλοκίνηση, Ιωάννης Λεκάκης.

Στα τυφέκια, τώρα, το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Κωνσταντίνος Βερτούδος στο αγώνισμα των τριών στάσεων ανδρών. Καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν και οι υπόλοιποι αθλητές του ΠΑΣ.

Με τις εμφανίσεις τους πέρυσι και φέτος οι Κωνσταντίνος Μπινυχάκης και Κωνσταντίνος Βετρούδος εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο, που πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο της Γερμανίας, το οποίο διοργάνωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Σκοποβολής. Οι δύο αθλητές του Παγκρήτιου Αθλητικού Συλλόγου εκπροσώπησαν επάξια τόσο το σύλλογό τους όσο και την Ελλάδα (περισσότερες λεπτομέρειες στο αυριανό φύλλο).

Ο Παγκρήτιος Αθλητικός Σύλλογος θέλει να ευχαριστήσει ιδιαίτερα την κοινοπραξία ANEK-SUPERFAST για τη χορηγία τους στις μετακινήσεις του συλλόγου από Ηράκλειο-Πειραιά και Πειραιά-Ηράκλειο, καθώς επίσης το προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου για την άψογη συνεργασία τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News