Αθλητισμός

Στην αντεπίθεση για το Μαρτινέγκο ο Εργοτέλης

Στην αντεπίθεση πέρασαν οι άνθρωποι του Εργοτέλη μετά την κίνηση από πλευράς Αρχαιολογικής Υπηρεσίας να ζητάει άμεση απομάκρυνση των αθλητικών εγκαταστάσεων από τα τείχη του Ηρακλείου...

Από το Μαρτινέγκο απέστειλαν υπόμνημα στο υπουργείο πολιτισμού στις 19 Μαΐου σχετικά με την εισήγηση της εφορείας αρχαιοτήτων Ηρακλείου, για τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Μαρτινέγκο. Πρόκειται για ένα  υπόμνημα έξι σελίδων συνολικά όπου ο Εργοτέλης αναφέρει πλέον και επίσημα και γνωστοποιεί στο υπουργείο την απόφαση της διεύθυνσης αρχαιοτήτων του 1946, με το οποίο παραχωρήθηκε η χρήση του Μαρτινέγκο από το υπουργείο παιδείας και θρησκευμάτων.

Γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στις ειδικές άδειες της γενικής γραμματείας αθλητισμού του υπουργείου πολιτισμού με τις οποίες διαμορφώθηκαν οι εγκαταστάσεις, ώστε να ενταχθεί ο χώρος στα Ολυμπιακά προπονητήρια, όπως και είχε γίνει κατά τη διάρκεια των αγώνων το 2004.

Στο υπόμνημά τους οι διοικούντες τον Εργοτέλη αφήνουν αιχμές για την αρχαιολογική υπηρεσία Ηρακλείου, για την οποία αναφέρουν πως είναι η μόνη που καταφέρεται κατά του συλλόγου για το θέμα των εγκαταστάσεών του «φορώντας τις παρωπίδες της μονομέρειας» όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά. Τέλος οι άνθρωποι του Εργοτέλη κλείνουν τονίζοντας πως έχουν την ελπίδα να... μην ζητηθεί από τους κατοίκους του Ηρακλείου να εγκαταλείψουν το Μαρτινέγκο.

Σχόλια