Αθλητισμός

Όλα έτοιμα για τον 11ο Δρόμο Θυσίας

Για 11η χρονιά φέτος θα πραγματοποιηθεί ο «Δρόμος Θυσίας», ο οποίος είναι αφιερωμένος στη μνήμη των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στη Μάχη της Κρήτης.  

Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί την Κυριακή 5 Ιουνίου στην Αγία Βαρβάρα. Θα πραγματοποιηθούν τρεις  διαφορετικές διαδρομές (17χλμ, 5χλμ και1χλμ) με ώρα εκκίνησης τις 9:30π.μ., 10π.μ. και 10:45π.μ. αντίστοιχα.

Η εκκίνηση θα δοθεί έξω από την εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας, όπου θα γίνει και ο τερματισμός. Ο αγώνας ανώμαλου δρόμου των 17 χιλιομέτρων θα είναι για ενήλικες, ενώ θα είναι και πεζοπορία για όλο τον κόσμο, ενώ και στα 5χλμ θα πάρουν μέρος ενήλικες είτε τρέχοντας είτε περπατώντας. Αντίθετα ο αγώνας των 1.000 μέτρων είναι για παιδιά δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου.

Η διαδρομή των 17 χιλιομέτρων θα είναι η εξής: Αγία Βαρβάρα - Περιοχή Ασυρμάτων (περιοχή ελέγχου επί Γερμανικής Κατοχής) - Περιοχή Αμουργέλα (Τόπος μεγάλων μαχών σε όλες τις επαναστάσεις της Κρήτης) - Κορυφή βουνού 'Κουδούνί' - Εκκλησία Αγίας Ειρήνης δημοτικού διαμερίσματος Πρινιά - Αγία Βαρβάρα

Η διαδρομή των 1000μ. θα είναι η εξής: Εκκλησία Αγίας Βαρβάρας - Δρόμος που περνάει από τα σχολεία (Δημοτικό, Γυμνάσιο & Λύκειο) - Κέντρο Υγείας Αγίας Βαρβάρας - Εκκλησία Αγίας Βαρβάρας

Την ευθύνη της διοργάνωσης έχουν ο Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίας Βαρβάρας «Το Κέντρο της Κρήτης», η Περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου, ο Δήμος Γόρτυνας, ο  Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Ηρακλείου, ο Όμιλος Υπεραποστάσεων Κρήτης, το Δημοτικό σχολείο Αγίας Βαρβάρας, οι Σύλλογοι Γέργερης Ηρακλείου Κρήτης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πρινιά, η Ενορία Αγίας Βαρβάρας και η Ενορία Πρινιά.

Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού - Υπεραποστάσεων, ενώ συγκεντρώνει το ενδιαφέρων πολλών δρομέων τόσο για την ιστορική σημασία του όσο και για την πανέμορφη διαδρομή.

Σχόλια