default-image

Η "επιχείρηση απαγωγής στρατηγού Κράιπε" έγινε αγώνας

Σπορ
Η "επιχείρηση απαγωγής στρατηγού Κράιπε" έγινε αγώνας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο αγώνας δρόμου (διάρκειας 30 ωρών)που διοργάνωσαν οι "Heroes Ultra Crete" με όνομα "Επιχείρηση απαγωγής στρατηγού Κράιπε" και πήραν μέρος δρομείς απο όλο τον κόσμο, διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία το σαββατοκύριακο 21-22 Μαίου...

 Αγρίδια και Μονή Χαλέπας ήταν δυο απο τα περάσματα των δρομέων ενώ ο ηγούμενος Πορφύριος, μόνιμος μοναχός του μοναστηριού Δεσπότης Ιησούς "Χαλέπα" και οι κάτοικοι των γύρω χωριών όπως τα Αγρίδια υποδέχτηκαν τους δρομείς στη Μονή για ανεφοδιασμό με γλυκίσματα, αλμυρά εδέσματα και άφθονο νερό ώστε να συνεχίσουν απο εκεί τη διαδρομή τους.

 Οι δρομείς ξεκίνησαν το Σάββατο 21/5 στις 8:00 απο τη Μονή Βωσάκου και τερμάτισαν την Κυριακή 22/5 και ώρα 14:00 στην Παραλία Περιστερέ στα Χανιά. Νικητής ήταν ο John Melbourne με χρόνο 21:31΄:25΄΄!

 Είναι γεγονός πως η ιστορία της απαγωγής του Στρατηγού Κράιπε συναρπάζει ακόμα και σήμερα. Γοητεύει με τα ηρωικά κατορθώματα των πρωταγωνιστών της και υπνωτίζει με την σχεδόν κινηματογραφική εξέλιξή της. Είναι όμως κάτι περισσότερο από μία ιστορία μερικών γενναίων στρατιωτών: είναι η ιστορία ενός ολόκληρου πληθυσμού που αψηφώντας έναν υπεράριθμο αντίπαλο σήκωσε στους ώμους του ένα κατόρθωμα που φωτίζει ακόμη την αστείρευτη φιλοδοξία του ανθρώπινου πνεύματος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News