Αθλητισμός

Η ΕΕΑ δικαιώνει τον Εργοτέλη!

Σημαντικές εξελίξεις σημειώθηκαν στα ιδιοκτησιακά ζητήματα του Εργοτέλη! Κι αυτό γιατί με απόφαση της ΕΕΑ (Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού), με ημερομηνία 12/05/16, η οποία ήδη κοινοποιήθηκε τόσο στην ΠΑΕ όσο και στον ΓΣ Εργοτέλης, η ΠΑΕ πρέπει να διαλυθεί και να τεθεί σε εκκαθάριση κατά τις διατάξεις περί ανωνύμων εταιρειών, όπως υποστηρίζει ο Ερασιτέχνης (ΓΣ), και όχι να τεθεί σε ειδική εκκαθάριση εν λειτουργία κατά τις διατάξεις του πτωχευτικού κώδικα, όπως αποφάσισε η ΠΑΕ.

Η απόφαση αυτή της ΕΕΑ, η οποία βάσει του Νόμου είναι υπεύθυνη να εποπτεύει τις ΠΑΕ και να τις ελέγχει σε βασικά ζητήματα όπως η εκκαθάριση, αποτελεί μια πρώτη δικαίωση για τη νέα διοίκηση του Ερασιτέχνη Εργοτέλη, η οποία αντιτίθεται στην, παράνομη κατά την κρίση της, απόφαση της ΠΑΕ να μην οδηγηθεί σε λύση κι εκκαθάριση όπως προβλέπει ο Αθλητικός Νόμος αλλά και ο ΚΑΠ. Η απόφαση αυτή ανοίγει τον δρόμο για την δικαίωση του Ερασιτέχνη Εργοτέλη κι αποτελεί ένα ισχυρό "όπλο" στην αναμενόμενη δικαστική διαμάχη του με την ΠΑΕ.

Ανάλογη απόφαση-γνωμοδότηση αναμένεται τις προσεχείς ημέρες και από την ΕΠΟ, ενώ πλέον αναμένεται η αντίδραση του μεγαλομετόχου Δημήτρη Παπουτσάκη, ο οποίος επέμεινε στην ειδική εκκαθάριση της ΠΑΕ Εργοτέλης.

Σχόλια