default-image

Νιόπλιας: "Με τον ΟΦΗ δεν έχει σημασία η κατηγορία"

Αθλητισμός
Νιόπλιας: "Με τον ΟΦΗ δεν έχει σημασία η κατηγορία"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η επιστροφή του ΟΦΗ στις επαγγελματικές κατηγορίες ήρθε μέσα από μια αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο γύρο και με αήττητο 15 αγώνων. Η άφιξη του Νίκου Νιόπλια στο "τιμόνι" της ομάδας έφερε αλλαγή νοοτροπίας και αγωνιστικού προφίλ.

Ο έμπειρος τεχνικός φιλοξενήθηκε χθες στην εκπομπή "Μικτή Ζώνη" της "ΚΡΗΤΗ TV" και μίλησε στον Στέλιο Μαλτεζάκη για τα συναισθήματα μετά την άνοδο, την επιθυμία της διοίκησης να συνεχιστεί η συνεργασία, αλλά και τα "κλειδιά" της επιτυχίας.

Αρχικά ανέφερε για όσα βιώνουν όλοι στην ομάδα μετά το φινάλε της σεζόν: «Χάρηκα πάρα πολύ. Ποιος δε θα χαιρόταν; Αυτά τα συναισθήματα προσφέρει το ποδόσφαιρο. Χαίρομαι για τους ποδοσφαιριστές και για τη διοίκηση που έχει κάνει μια μεγάλη προσπάθεια όλη τη σεζόν. Όλοι είμαστε χαρούμενοι, είναι φυσιολογικό. Εγώ σαν προπονητής πρέπει να κοιτάξω την επόμενη μέρα».

Για τον προγραμματισμό του... αύριο από τη διοίκηση, αλλά και την επιθυμία των παραγόντων να ανανεωθεί η συνεργασία των δύο πλευρών υπογράμμισε: «Λογικό είναι οι άνθρωποι της διοίκησης να ασχοληθούν με την επόμενη μέρα - τώρα χτίζεται ο ΟΦΗ. Εγώ δεν έχω κάνει καμία συζήτηση. Υπάρχει χρόνος. Έχω πει ότι, για οποιαδήποτε κατηγορία, για τον ΟΦΗ είσαι παντού. Είσαι μαζί του. Μην ξεχνάμε ότι καθένας έχει τα όνειρά του, έχει φιλοδοξίες, θέλει να προοδεύει. Όταν θα μιλήσω, θα αποφασίσω και εγώ τι θα κάνω. Εγώ δεν μπορώ να πω ότι είναι Β' Εθνική και πάω σε άλλη ομάδα, δεν υπάρχει περίπτωση. Δεν μπορούμε τώρα να μιλήσουμε για την επόμενη μέρα σε ό,τι αφορά τον προπονητή, υπάρχουν πολλά πράγματα πριν από αυτό. Όταν υπάρχει ένας πετυχημένος προπονητής, λογικό δεν είναι να υπάρχει ομόφωνη επιθυμία για συνέχιση της συνεργασίας; Βέβαια, θα πει κανείς ότι μπορεί να υπάρχουν προστριβές ή διαφωνίες. Νομίζω ότι το λογικό κάνουν οι άνθρωποι».

Ο τεχνικός του ΟΦΗ αναφέρθηκε στα... "κλειδιά" που οδήγησαν στην επίτευξη των στόχων: «Το "κλειδί" για την αήττητη πορεία στο δεύτερο γύρο ήταν η προσαρμογή που δείξαμε στις συνθήκες της Γ' Εθνικής. Στην πορεία μέσα από τις αντίξοες συνθήκες της κατηγορίας γίναμε "ένα" και είχαμε πολύ μεγάλη σταθερότητα σαν ομάδα. Βέβαια, ζήσαμε καταστάσεις πρωτόγνωρες. Εγώ δεν ήξερα καθόλου αυτή την κατηγορία. Πήγαμε σε γήπεδα που πριν είχε άλλο αγώνα και περιμέναμε να κάνουν μπάνιο οι ποδοσφαιριστές για να μπούμε εμείς στα αποδυτήρια. Συναντήσαμε αγωνιστικούς χώρους που ήταν τσιμέντο με πλαστικό χλοοτάπητα από πάνω. Προέκυπταν τραυματισμοί που είχαν να κάνουν με τα γήπεδα: είναι άλλα τα γκελ της μπάλας, τα κοντρόλ, τα πάντα... Κανείς δεν μπορεί να το καταλάβει αν δεν το ζήσει από μέσα».

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στους ποδοσφαιριστές: «Όλα τα παιδιά έκαναν πολύ μεγάλη προσπάθεια. Την περίοδο που υπήρχαν τραυματισμοί, οι επιλογές δεν ήταν πολλές. Κάποια παιδιά στην πορεία των αγώνων κέρδισαν τη συμμετοχή τους. Εγώ σέβομαι όλους τους ποδοσφαιριστές από 15 ετών μέχρι 40. Καθρέπτης για όλους είναι το γήπεδο. Από 'κει και πέρα, στα αποδυτήρια σεβασμός στον προπονητή, στους συμπαίκτες. Είχαμε παιδιά με εμπειρία και προσωπικότητα, όπως ο Κώτσιος και ο Κιάσσος. Επαγγελματίες 100%. Μπορούν να αγωνιστούν και στην επόμενη κατηγορία. Η φυσική τους κατάσταση είναι σε εξαιρετικό επίπεδο. Δεν έχει σημασία αν είναι για 10, 20 ή 30 αγώνες».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News