default-image

Πήρε το ντέρμπι με την ΑΕΚ ο Παναθηναϊκός με 3-0

Αθλητισμός
Πήρε το ντέρμπι με την ΑΕΚ ο Παναθηναϊκός με 3-0

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε στο παιχνίδι με την ΑΕΚ και νίκησε 3-0 για την 3η αγωνιστική των play offs της Σούπερ Λίγκας και ισοβαθμεί στην πρώτη θέση με τον ΠΑΟΚ.

Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση, αλλά ο Παναθηναϊκός πέτυχε το γκολ, μόλις έντεκα λεπτά μετά την έναρξή της. Κι αυτό γιατί μπορεί στο πέμπτο λεπτό, η Ένωση να είχε την πρώτη ευκαιρία του ματς μετά τη σέντρα του Ντίντακ Βιλά και την κεφαλιά του Σιμόες - με την μπάλα να περνά άουτ παρά την καλή κίνηση κι έμπνευση του Πορτογάλου μέσου - άλλα έξι λεπτά αργότερα (11') ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε ένα συνδυασμό αμυντικών αδυναμιών των "κιτρινόμαυρων" και τύχης κι άνοιξε το σκορ.

Συγκεκριμένα, ο Λουντ πρόλαβε στο σπριντ τον Μπακάκη, ο Φινλανδός γύρισε στον Μπεργκ, εκείνος προσπάθησε να στείλει με τακουνάκι την μπάλα στα δίχτυα, αυτή κόντραρε στον Ντίντακ με τον Λουντ από πλάγια θέση να νικά τον Ανέστη.

Στο 23ο λεπτό, ο Μιχάλης Μπακάκης επιχείρησε το σουτ, με την μπάλα να καταλήγει εκτός εστίας του Λουκ Στιλ. Και πριν η Ένωση προλάβει να συνέλθει,  ο Παναθηναϊκός έφθασε και στο δεύτερο γκολ του, μόλις με τη συμπλήρωση μισής ώρας ματς.

Μετά από γύρισμα του Βιγιαφάνιες από δεξιά, ο Κολοβέτσιος έχασε τον Μπεργκ στην πλάτη του και ο Σουηδός φορ του "τριφυλλιού" με ωραία προβολή νίκησε τον Ανέστη για το 2-0.

Στο 41ο λεπτό, ο Νάνο εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά όπως επετίθετο ο Παναθηναϊκός, η μπάλα έφθασε στον Λουντ, αλλά ο Φινλανδός αστόχησε στο σουτ που επιχείρησε.

Έξι λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ντιέγκο Μπουονανότε - ο οποίος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου - εκτέλεσε καλά το φάουλ, ο Άρθο ξέφυγε από την επιτήρηση των αντιπάλων του αλλά έκανε κεφαλιά... αμυντικού χαρακτήρα.

Με τη συμπλήρωση μία ώρα στη ματς, ο Βιγιαφάνιες εκτέλεσε το φάουλ ο Μπέργκ πήρε την κεφαλιά, και η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Ανέστη. Στο 71', ο Θέσαρ Άρθο ενήργησε καλά στην προσπάθεια του Λούκας Βιγιαφάνιες, απομακρύνοντας σε κόρνερ.

Στο 90ό λεπτό, η καθολική επικράτηση του Παναθηναϊκού επί της ΑΕΚ "σφραγίστηκε" με το τρίτο γκολ των "πρασίνων" και του ματς από έναν πρώην "κιτρινόμαυρο", τον Βίκτωρα Κλωναρίδη.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αντρέα Στραματσόνι):  Στιλ, Μέστο, Μολέντο, Ταυλαρίδης, Νάνο, Κουτρουμπής (79' Βλαχοδήμος), Ζέκα, Λουντ, Βιγιαφάνιες (87' Κλωναρίδης), Λέτο (61' Μπουμάλ), Μπεργκ.

ΑΕΚ (Νίκος Παναγιωτάρας): Ανέστης, Μπακάκης, Άρθο, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Γιόχανσον, Σιμόες (70' Κορδέρο), Μάνταλος (85' Πέκχαρτ), Πλατέλλας (46' Μπουονανότε), Αραβίδης, Τζεμπούρ.

Η βαθμολογία (3η αγωνιστική):

ΠΑΟΚ 7

Παναθηναϊκός 7

ΑΕΚ 5

Πανιώνιος 1

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News