default-image

Πρωταθλήτριες στο πόλο και οι γυναίκες του Ολυμπιακού

Σπορ
Πρωταθλήτριες στο πόλο και οι γυναίκες του Ολυμπιακού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον 7ο τίτλο της ιστορίας της και τρίτο συνεχόμενο κατέκτησε η γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκες» του Χάρη Παυλίδη επιβεβαίωσαν την κυριαρχία τους στην Ελλάδα, κάνοντας το 3-0 στη σειρά των τελικών, σκορπώντας ενθουσιασμό στις τάξεις των φιλάθλων τους, που γέμισαν το Εθνικό κολυμβητήριο του Πειραιά και οι οποίοι είχαν χθες πανηγυρίσει τον αντίστοιχο τίτλο της ανδρικής ομάδας υδατοσφαίρισης, ξεσπώντας σε πανηγυρισμούς αμέσως μετά το τελευταίο σφύριγμα των διαιτητών.

Οι παίκτριες του Χάρη Παυλίδη, σε έναν τελικό διαφήμιση του αθλήματος κατάφεραν να προηγηθούν έως και 8-5, όμως ο ΝΟ Βουλιαγμένης δεν είχε πει την τελευταία του λέξη, δίνοντας την ψυχή του ώστε να μην παραδοθεί άνευ όρων. Οι παίκτριες της Αλεξίας Καμμένου έκαναν ένα εξαιρετικό τρίτο οκτάλεπτο και βρέθηκαν να προηγούνται με 11-9.

Σε αυτό το σημείο, δράση ανέλαβαν Ασημάκη και Αβραμίδου, ενώ το κρίσιμο γκολ που έβαλε και πάλι τον Ολυμπιακό στη θέση του οδηγού (12-11) προήλθε από το εύστοχο πέναλτι της Μπιανκόνι, μέσα σε έντονες διαμαρτυρίες της Αλεξίας Καμμένου και του τεχνικού επιτελείου των φιλοξενουμένων, οι οποίες μάλιστα επέφεραν την αποβολή για την έφορο της Βουλιαγμένης Γιούλη Λαρά και τη βοηθό προπονητή Κική Λιόση.

Τον νικητήριο επίλογο για τον Ολυμπιακό έγραψε η Αλεξάνδρα Ασημάκη, η οποία σκόραρε το τελευταίο γκολ του φετινού πρωταθλήματος, με τις «ερυθρόλευκες» να κατακτούν το πρωτάθλημα αήττητες.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 13-11

Οκτάλεπτα: 4-3, 3-2, 2-5, 4-1

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

Διαμαντοπούλου Χ.

Τσουκαλά 1

Πλευρίτου Ε. 

Χυδηριώτη 2

Πρωτοπαπά 1

Αβραμίδου 3

Ξενάκη 3

Ασημάκη Α. 2

Ρουμπέση 1

Πλευρίτου Μ. 1

Έμολο 4

Διαμαντοπούλου Β. 1

Πλευρίτου Β.

Μπιανκόνι 2

Μαυρωτά Α. 2

Ελευθεριάδου 1

ΠΗΓΗ: koe.org.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News