default-image

Πρωταθλητής ο ΟΦΗ στη Γ' Εθνική!

Ποδόσφαιρο
Πρωταθλητής ο ΟΦΗ στη Γ' Εθνική!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ΟΦΗ με το γκολ του Πόποβιτς στο 22' επικράτησε 1-0 του Φωστήρα στο κατάμεστο «Γεντί Κουλέ» και εξασφάλισε τον τίτλο στη Γ' Εθνική και την άνοδο στη Football League!

Έξαλλοι πανηγυρισμοί από τους παίκτες, το προπονητικό τιμ, τους διοικούντες, αλλά και τους χιλιάδες φίλους της ομάδας που βρέθηκαν στο «Θ. Βαρδινογιάννης».

Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια ξεκίνησε πολύ δυνατά, κυνήγησε το γκολ από τα πρώτα λεπτά και ευτύχησε να το πετύχει στο 22ο λεπτό με τον Πόποβιτς, όμως στο δεύτερο ημίχρονο η απόδοσή του έπεσε, ο Φωστήρας έχασε δύο κλασικές ευκαιρίες όμως η κρητική ομάδα δεν το πλήρωσε κατακτώντας το πρωτάθλημα στη Γ' Εθνική πανηγυρίζοντας παράλληλα  την άνοδο στη Football League.

Η πρώτη καλή ευκαιρία για τον ΟΦΗ δημιουργήθηκε στο 5ο λεπτό με τον Φραγκουλάκη να σουτάρει έξω από την περιοχή και την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Στο 7' ο Περογαμβράκης σούταρε στην κίνηση από δεξία, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ. Οκτώ λεπτά αργότερα ήταν σειρά του Χαντί να χάσει μεγάλη ευκαιρία με το σουτ του να κοντράρει και να απομακρύνεται.

Το γκολ για τον ΟΦΗ ήρθε στο 22ο λεπτό με τον Πόποβιτς. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Χαντί, ο Ραπτάκης με αυτοθυσία πρόλαβε τη μπάλα πριν βγει άουτ και τη γύρισε προς την εστία του Φωστήρα, εκεί όπου φάτσα με το τέρμα ο Πόποβιτς απλά την έστειλε στα δίχτυα κάνοντας το 1-0.

Στο 31' ο Φωστήρας απείλησε για πρώτη φορά την εστία του ΟΦΗ όταν μετά από εκτέλεση φάουλ ο Καϊμακαμούδης πήρε την κεφαλιά, ο Δερμιτζάκης έκανε λάθος εκτίμηση της φάσης, όμως ο Ραπτάκης απέκρουσε πάνω στη γραμμή.   Στο 35' Ο Χαντί απέφυγε δύο αντιπάλους, μπήκε στη μεγάλη περιοχή, όμως το σουτ του κόπηκε από τον Γιώρα. Στο 39' ο Περογαμβράκης σούταρε έξω από την περιοχή, όμως ο Γιώρας έσωσε για τον Φωστήρα.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο ΟΦΗ δικαιολογημένα διαμαρτύρεται για πέναλτι που δεν του δόθηκε. Ο Καλέ σούταρε μετά από κόρνερ του Χαντί, ο Γιώρας απομάκρυνε όμως ο Καλέ έπιασε και πάλι το σουτ με τον Παραρά να σταματά την μπάλα με χέρι όπως φαίνεται από το ριπλέι.

Στην επανάληψη ο ΟΦΗ κατέβασε ταχύτητα παρότι ο Φωστήρας έμεινε με 10 παίκτες στο 50' όταν ο Χαλκιάς δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα μετά από σκληρό μαρκάρισμα στον Καλέ.

Παρόλα αυτά είχε κάποιες ευκαιρίες. Στο 52' μετά από φάουλ του Χαντί, ο Καλέ έπιασε την κεφαλιά όμως ο Γιώρας επέκρουσε και στο 68' μετά από γύρισμα του Καλέ ο Παραράς πρόλαβε τον Περογαμβράκη πριν στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Δευτερόλεπτα αργότερα ο Καλέ έχασε νέα ευκαιρία καθώς το τεχνικό πλασέ που επιχείρησε έξω από την περιοχή κατέληξε λίγο άουτ.

Στο 90' ο Φωστήρας έχασε μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει το σκορ όταν ο Ζαγοριανός έπιασε την κεφαλιά όμως ο Δερμιτζάκης απομάκρυνε αρχικά και απέκρουσε στη συνέχεια

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο ΟΦΗ ο Χαντί βρέθηκε μπροστά στο γκολ όταν μετά από ατομική ενέργεια ξεμαρκαρίστηκε, σούταρε διαγώνια όμως η μπάλα κατέληξε λίγο άουτ.

ΟΦΗ: Δερμιτζάκης, Κιάσσος, Κοιλιάρας, Κώτσιος, Ραπτάκης, Νάστος, Περογαμβράκης (74' Φαμπίνιο), Φραγκουλάκης (81' Γκούμας), Πόποβιτς (89' Σαχινίδης), Χαντί, Καλέ.

ΦΩΣΤΗΡΑΣ: Γιώρας, Χαλκιάς, Μάναλης (16' Καλημέρης), Παραράς, Βελέτης, Μαγγίνας, Ταχματζίδης (46' Στάμος), Κόπελας, Όγκμποε, Καϊμακαμούδης (61' Ζαγοριανός), Ντάφλας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News