Αθλητισμός

Μια για πάντα στο... χρονοντούλαπο!

Λίγα λεπτά έχουν απομείνει για τη σέντρα του αγώνα που θα αλλάξει τη... ρότα για τον ΟΦΗ. Η αναμέτρηση με το Φωστήρα έχει δύο επιθυμητά αποτελέσματα για την ομάδα του Ηρακλείου (ισοπαλία ή νίκη), που όμως ξεκάθαρα πάει μόνο για τους τρεις βαθμούς.

Όχι μόνο γιατί θέλει να "κλειδώσει" την άνοδο με μια σπουδαία νίκη και να δώσει ακόμη μεγαλύτερη χαρά στο φίλαθλο κόσμο, αλλά γιατί επιδιώκει με... γλυκό τρόπο να γυρίσει μια από τις... άσχημες σελίδες στην ιστορία της ομάδας. Ένα παιχνίδι των δύο πρωτοπόρων με οποιεσδήποτε συνθήκες που κρίνει ένα σπουδαίο στόχο από μόνο του έχει πολλά διαφορετικά κίνητρα.

Η παρουσία του ΟΦΗ στα... κακοτράχαλα μονοπάτια της Γ' Εθνικής ήταν κάτι που κανείς δεν ήθελε. Ήταν κάτι σαν αναγκαίο... κακό. Ένας δρόμος από τον οποίο ναι μεν ξεκίνησε η... επανεκκίνηση, αλλά δεν παύει να ήταν δύσβατος και εντελώς άγνωστος στο DNA της ομάδας του Ηρακλείου.

Πρέπει πάση θυσία όλα αυτά να μπουν μια για πάντα στο... χρονοντούλαπο της ιστορίας. Να αποτελέσουν μια κακή ανάμνηση, που ταυτόχρονα θα πρέπει να έχει τη θέση της στο μυαλό όλων ως "μάθημα" και παράδειγμα προς αποφυγήν. Για όλα αυτά που οδήγησαν στην κατάσταση αυτή, με κυρίαρχο την οικονομική εξαθλίωση, αλλά όχι μοναδική "αιτία του κακού".

Από την άλλη σήμερα, με το πρώτο νεύμα από τους πρωταγωνιστές, που δεν είναι άλλοι από τους ποδοσφαιριστές, θα πρέπει να είναι μια μέρα χαράς. Άλλωστε, το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι και όπως όλα τα άλλα δημιουργεί συναισθήματα ευτυχίας, έστω κι αν η κατηγορία αυτή είναι δυσανάλογη του μεγέθους που λέγεται ΟΦΗ.

Το... ξημέρωμα μιας νέας εποχής είναι προ των πυλών, γιατί δικαιώνονται όσοι πίστευαν ότι μια πόλη σαν το Ηράκλειο, ένα νησί σαν την Κρήτη, δεν μπορεί να μην έχει ανθρώπους που θα ενδιαφερθούν για το αθλητικό της... καμάρι. Μην ξεχνάμε ότι η σεζόν πέρασε από... σαράντα κύματα, αλλά υπήρξε επιμονή και αποφασιστικότητα από τη διοίκηση στα πιο κρίσιμα σημεία.

Το sold out των εισιτηρίων, από την Πέμπτη παρακαλώ, δείχνει γιατί αυτή η ομάδα είναι μεγάλη. Γιατί η θέση της είναι στα "σαλόνια" του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το "Γεντί Κουλέ" θα ζήσει μεγάλες στιγμές και δεν είναι ανάγκη να πει πλέον κανείς τι χρειάζεται να πράξει ο κόσμος για να προστατεύσει την ομάδα. Το "μήνυμα" έχει περάσει και, απλά ποδοσφαιρικά, οι φίλαθλοι θα είναι ξανά ο 12ος παίκτης.


ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΙΑΚΑΚΗ

Σχόλια