default-image

Κούπα με σφραγίδα "Ίμπρα" η Παρί

Ποδόσφαιρο
Κούπα με σφραγίδα "Ίμπρα" η Παρί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με ρεσιτάλ Ιμπραιμοβιτς η Παρί Σεν Ζερμέν έφτασε χθες στην κατάκτηση (και) του Κυπέλλου Γαλλίας. Οι Παριζιάνοι κέρδισαν με ευκολία με 4-2 την Μαρσέιγ. Η Παρί έγινε πολυνίκης μαζί με την αντίπαλο της στον θεσμό, αφού έχει 10 κατακτήσεις πλέον. Η Μαρσέιγ άντεξε μόνο στο πρώτο μέρος, αλλά στην επανάληψη κατέρρευσε από την ανωτερότητα της Παρί.

Οι πρωταθλητές Γαλλίας μπήκαν εξαιρετικά στο ματς με τον Ντι Μαρία να κάνει από τα δεξιά μια εξαιρετική χαμηλή σέντρα με εξωτερικό φάλτσο. Ο Μπλες Ματουιντί πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας για ν’ ανοίξει από κοντά το σκορ. Όμως η Μαρσέιγ κατάφερε ν’ απαντήσει άμεσα με ένα πολύ όμορφο γκολ του Τοβέν που από το ύψος της περιοχής, έπιασε στον ύπνο την άμυνα της Παρί και τον Σιρίγκου και με αριστερό σουτ ισοφάρισε σε 1-1.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Μπλες Ματουϊντί κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Ν’ Κουλού. Ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς ήταν εύστοχος από την άσπρη βούλα για να δώσει ξανά το προβάδισμα στην Παρί με 2-1.

Η Παρί Σεν Ζερμέν σε μία φάση που πίεσε ψηλά με τον Ραμπιό, έκλεψε την μπάλα και ο Ντι Μαρία με όμορφη συρτή μπαλιά προς τα δεξιά, βρήκε τον Καβάνι που πλάσαρε με τη μία και διαμόρφωσε το 3-1. Ο Σουηδός έγραψε το 4-1 στο 82ο λεπτό από ασίστ του Ματουϊντί, για να διαμορφώσει το τελικό 4-2 ο Μπατσουαγί στο 87ο λεπτό.

Μαρσέιγ: Ματαντά, Μανκίγιο, Ν’ Κουλού, Ρέκικ, Φλέτσερ (60’ Καμπελά), Ντιαρά, Ίσλα, Μπαράντα (70’ Τζετζέ), Μπατσουαγί, Μεντί, Τοβέν (81’ Ν’ Κουντού)

ΠΣΖ: Σιρίγκου, Τιάγκο Σίλβα, Σταμπουλί (75’ Νταβίντ Λουίς), Μαρκίνιος, Καβάνι (76’ Λούκας), Ιμπραϊμοβιτς (89’ Κουρζάβα), Ντι Μαρία, Ματουιντί, Μάξγουελ, Οριέ, Ραμπιό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News